PUBLICITAT

Cinca insta a Rios a denunciar si creu que Armengol es «beneficia il·legalment»

  • El ministre portaveu assegura que «no tinc mala relació amb el Cap de Govern» ni amb el grup parlamentari de DA
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president suplent del grup demòcrata, Daniel Armengol,i el president del GPS, David Rios, al Consell General. Foto: TONY LARA

El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va respondre ahir a les acusacions dels socialdemòcrates de l'última setmana. Pel que fa a la denúncia «d'incompatibilitats» del president suplent de grup de DA, Daniel Armengol, i del mateix ministre, que David Rios va fer abans d'ahir, Cinca va respondre que «és un país molt petit i amb poca gent», de fet, «som un poble - Estat»,i que, per tant, és difícil que la gent que participa en l'escena política no estigui relacionada amb cap sector econòmic. Tanmateix va voler subratllar que «a Andorra ens hem dotat de mecanismes per ser el més transparents possibles». En aquest sentit, va instar a Rios a que «si creu que algú està beneficiant-se de manera il·legal» del seu càrrec públic, «el que ha de fer és portar-ho davant de la justícia», en comptes de «crear descrèdit en la vida política».

Del fet que els funcionaris no puguin mantenir la seva plaça si estan més d'una legislatura en excedència per ocupar un càrrec públic, Cinca va opinar ahir que «ens hem dotat de mecanismes suficients perquè ningú quedi exclòs» però també va afegir que «perquè ningú pugui abusar». Segons Cinca, si cap empresari o persones relacionades amb empreses es poden dedicar a la política, «acabarem reduint els que hi poden accedir als treballadors de la funció pública i a aquells que poden viure sense fer res. Hem sembla absurd».

«DIFERÈNCIES» I «COHESIONS» / Cinca també va respondre ahir al primer secretari del PS, Pere López, que la setmana passada va parlar de «divergències» entre el Govern i el seu grup parlamentari amb el ministre, que no estan deixant «avançar» en les reformes.

Cinca va voler deixar clar que «no tinc cap problema ni cap mala relació amb el Cap de Govern», és més, «la nostra relació és exel·lent», com també ho és amb els altres membres del l'Executiu: «poques vegades Andorra ha tingut un govern tan cohesionat com el nostre».

Cinca també va voler destacar que la relació amb el grup parlamentari és bona i com també ho és el treball conjunt en la Comissió de Finances «amb propostes legislatives tant importants com l'IRPF». Va admetre, però, que «fantàstiques a nivell de col·laboració no vol dir que no hi hagi divergència d'opinions en alguns temes».

Finalment, el ministre va dir que l'oposició fa aquestes acusacions «perquè no hi ha gran cosa més a dir» i que és feina d'aquesta «buscar desestabilitzar». Tot i així, va afegir que «Armengol ja va estar en el punt de mira de les passades eleccions» i van ser les urnes qui van decidir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT