PUBLICITAT

El PS vol que es gravin totes les activitats bancàries

  • López diu que l'Estat va deixar de recaptar uns 20 milions el 2013
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El primer secretari del PS, Pere López. Foto: TONY LARA

el grup parlamentari socialdemòcrata presentarà el proper dilluns una proposició de llei per modificar l'IGI bancari. Així ho va anunciar ahir el primer secretari del partit, Pere López, que va explicar que a final d'anys els bancs haurien passat a pagar «la meitat del que pagaven abans de l'entrada en vigor de l'IGI», estalviant-se, segons les estimacions dels socialdemòcrates, «uns 20 milions d'euros».

López va dir que la reducció s'ha produït perquè el tipus del 9'5% només es va aplicar a les comissions bancàries, i, «com a bons empresaris», les entitats han substituït les comissions per altres productes. Per aquest motiu els socialdemòcrates proposaran que totes les activitats bancàries estiguin gravades per un IGI del 4'5%.

El primer secretari va afegir que, en l'actual context de dèficit, «en el qual cada vegada es demanen més esforços als ciutadans amb la introducció de nous impostos», que el Govern «s'hagi deixat escapar 20 milions» és «inacceptable». També va dir que no veu el ministre de Finances, Jordi Cinca, «massa preocupat» i va parlar d'un «tracte diferencial» per al sector financer.

Finalment López va explicar que a mitjans de febrer el PS organitzarà una reunió pública informativa per resoldre els dubtes sobre la «retallada» de la llei de la CASS i també va dir que la setmana que ve ell i Vicenç Alay es reuniran amb el copríncep episcopal per parlar, entre d'altres temes, de la despenalització de l'avortament i del matrimoni homosexual. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT