La pista Riberal compleix i se superen els 180km/h

• Schrottshammer assoleix 185,19km/h i Courrieu venç en júnior (163,94)
GRAU ROIG

Un dels corredors, en posició aerodinàmica, durant la Copa del Mó Foto: GRANDVALIRA

La segona prova de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat disputada a Grandvalira aquest cap de setmana va oferir velocitats fins i tot superiors a les del dia anterior. La pista Riberal de Grau Roig va complir amb les expectatives. Fins a 13 esquiadors van superar ahir els 180 km/h –dissabte en van ser només tres–en una jornada que va vèncer Klaus Schrottshammer en Speed 1 i que es va tancar amb el triomf de l'andorrà Kevin Courrieu en SDH Júnior, amb 163.94km/h.

L'austríac va superar els germans italians Ivan i Simone Origone en la categoria reina de la competició amb una velocitat màxima de 185,19km/h. Segon va ser el guanyador de la jornada de dissabte, Ivan, amb 184,29km/h, i tercer Simone, amb 182,93km/h. Schrottshammer va lloar l'escenari: «Fa nou anys que competeixo en Copa del Món i aquesta ha estat la millor en què he participat. Grandvalira organitzarà l'any vinent els Campionats del Món de KL i no em sembla que hi hagi massa a millorar».

En la categoria d'Speed Downhill, el britànic Jan Farrell va vèncer amb 166,74km/h. Per darrera seu ha finalitzat el suec Sebastian Lindblom amb 166,70km/h i tercer el guanyador de la cursa celebrada dissabte, l'austríac Markus Muenzer, amb 165,82 km/h.

Pel que fa a SDH Junior, gran victòria per l'andorrà Kevin Courrieu amb 163,94km/h, que va superar els italians Matteo Viana (163,28 km/h) i Stefano Zancardi (163,25 km/h).

Nova victòria de Greggio / En dones, es va repetir el mateix podi de la jornada de dissabte en Speed 1, amb un nou triomf de la italiana Valentina Greggio, que va arribar als 178,10km/h. Segona va ser la sueca Linda Baginski, amb 176,66km/h, i tercera la francesa Karine Dubouchet Revol, amb 176,31 km/h.

En SDH, la francesa Audrey Passet va vèncer amb 158,47km/h, gràcies a la qual ha superat a l'austríaca Maria Stangl (157,99 km/h), segona.