El Sant Julià s'allunya del títol en la Lliga

• És l'únic gran que perd aquest cap de setmana i ho fa davant el líder Lusitans, que ja el té a sis punts
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cristian, rodejant per Peppe i Kiko en el Lusitans-Sant Julià, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Ahir va tornar l'activitat en la Primera Divisió Nacional de futbol després de dos mesos d'aturada i ho va fer amb un enfrontament directe entre dos dels quatre grans: Lusitans i Sant Julià. El líder no va fallar a Aixovall en el primer partit de la jornada i s'ha consolidat al capdavant de la taula una setmana més, a més de deixar l'equip de Raúl Cañete en una delicada situació, a sis punts, quan falten tres jornades perquè acabi la fase regular i comencin els play-off pel títol.

La victòria, per un disputat 3-2, va tenir un valor doble perquè va jugar més una hora amb un home menys, arran de l'expulsió del central Samuel, qui va veure la segona groga al minut 25.

La primera part va acabar sense gols i en la segona el Sant Julià es va avançar per partida doble, amb gols d'Israel (minut 60) i Fabio (63). Però el Lusitans va tirar de coratge i va capgirar la truita en vint minuts. Rafa Brito va fer l'1-2 al 65, el pitxitxi Luis va empatar al 74 i el seu predecessor com a màxim golejador, Bruninho, va establir el 2-3 al 86.

A la mateixa hora, a Alàs, el FC Santa Coloma va tenir un migdia més plàcid, en imposar-se a l'Ordino per un clar 4-0. Tots els gols van ser en la primera part: va inaugurar el marcador Robert Ramos al primer minut, Marc Pujol va fer el segon i el tercer abans de la mitja hora de joc i Joel Martínez va rubricar la victòria de l'equip de Richard Imbernon. L'altre colomenc, la UE, també va sumar els tres punts, no sense patir per vèncer l'Inter d'Escaldes 2-1. Jordi Rubio va fer l'1-0 al minut 59 que va contrarestar Joan Carles al 81 però quan l'empat es mastegava, va aparèixer de nou Rubio al 89 per mantenir la UE a un punt del Lusitans.

I per acabar l'Encamp va golejar el Principat per 0-5, amb gols de Renato, Àlex Izquierdo (2), Lionel Correia i Roberto dos Santos.