PUBLICITAT

Sense un favorit clar

  • Bòsnia, Bèlgica, Israel, Gal·les i Xipre seran els rivals d'Andorra en la classificatòria, que canvia de format
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un instant del sorteig de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2016, ahir a la seu de la UEFA, a Nió Foto: EL PERIÒDIC

Bòsnia i Herzegovina, Bèlgica, Israel, Gal·les i Xipre. Aquests són els rivals que tindrà la selecció nacional en la pròxima fase de classificació, la de l'Eurocopa de França 2016, una vegada es va celebrar ahir el sorteig a la seu de la UEFA, a Nió.

El rival al pot 5 ha estat Xipre com podien tocar, Lituània o Irlanda del Nord; al 4 ha sortit l'equip de Gareth Bale tot i que hi havien Escòcia o Montenegro; al 3 hi havien Turquia, Sèrbia, Noruega, Romania o Polònia i ha tocat Israel; al 2 el rival és Bèlgica com podia ser Txèquia, Ucraïna, Croàcia, Dinamarca o Suècia; i en el 1 sense dubte que ha estat el rival més suau, Bòsnia, enlloc de potències mundials com ara Espanya, Alemanya, Anglaterra, Itàlia, Holanda, Rússia o Portugal.

Vist el que hi ha, el sorteig ha estat benèvol; és una gran oportunitat perquè la tricolor aconsegueixi estrenar el seu caseller de punts en un Preeuropeu –mai ho ha aconseguit fins ara– tot i que la lectura de Koldo Álvarez no diu el mateix: «És cert que no hi ha cap combinat mediàtic en el nostre grup, però no hi ha enormes diferències de nivell entre els equips i això farà que hi hagi més competitivitat. La lluita per la tercera posició [que des d'ara també pot ser classificatòria per a la fase final] també ajudarà a que sigui així».

Aprofundint més en l'anàlisi dels rivals, Koldo va assenyalar: «Bòsnia i Bèlgica són combinats en clara línia ascendent, que s'estan guanyant un respecte i que no tenen un prestigi però per mi són de classe mundial. Israel i Gal·les tenen jugadors d'enorme qualitat que també donaran molta guerra i Xipre compta amb equips de Champions League que està creixent i que pot donar diverses sorpreses».

Baleestranarà l'estadi  nacional / La selecció de Gal·les que lidera el darrer fitxatge de Florentino Pérez per al Reial Madrid serà el primer rival de la tricolor i tindrà el privilegi de ser la primera en jugar partit oficial a l'Estadi Nacional, que segons el bon ritme de les obres estarà a punt per al 9 de setembre, el dia del partit.

Perquè el calendari, que fins ara el decidien les pròpies seleccions i podien fins i tot passar uns mesos fins que tothom es posés d'acord, a partir d'aquesta fase de classificació el confecciona la pròpia UEFA. Aquest és un dels canvis més destacats com també ho és el del format de competició.

La classificació europea està formada per vuit grups de seis combinats i per un de cinc. Els nou campions de grup, els nou segons classificats i el millor tercer tindran bitllet directe a França i els vuit tercers que queden hi accediran mitjançant uns play-off que determinaran les últimes quatre places que acabaran de definir la fase final de 24 combinats, i no 16.

Una altra novetat sonada serà la del nou concepte conegut com la setmana del futbol, que repartirà els partits de fase classificatòria durant sis dies, de dijous a dimarts. Cada dia es jugaran entre vuit i deu partits, enlloc dels 20 a 30 de les anteriors edicions. Això permetrà a l'aficionat veure partits el cap de setmana.

L'amfitriona França ja té una plaça reservada i segons la setmana del futbol jugarà amistosos programats davant els equips que formen el grup I, l'únic amb cinc seleccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT