PUBLICITAT

Vinyes obre el calendari amb triomf a Sant Julià

  • Amb un Seat Córdoba WRC va derrotar Membrado, mentre que Amàlia Vinyes (Subaru Impreza) finalitza 7a
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ

Joan Vinyes i el seu copilot Jordi Mercader (Seat Córdoba WRC de l'equip Baporo Motorsport) van aconseguir el triomf absolut en el 17è Ral·li Esprint de Sant Julià (22min 01,2s), una prova que de manera tradicional suposa el tret de sortida del calendari català d'automobilisme. Per la seva part, Amàlia Vinyes (Subaru Impreza N+) va ser 7a.

Vinyes, en el seu debut al volant d'un WRC, va aconseguir derrotar amb autoritat als Porsche 911 GT3 de Membrado-Villamala i Orriols-Muñoz que, a priori, es preveien com els rivals a batre per al pilot andorrà. El tàndem Vinyes-Mercader va començar la prova de l'Escuderia Osona a un ritme molt fort, va establir diferències al seu favor des de la primera especial i les va anar ampliant a mesura que se succeïen les especials.

Després del primer bucle la diferència era de 13s respecte a Membrado-Vilamala, una vegada conclòs el següent aquesta diferència s'havia ampliat fins al mig minut. Amb tot decidit al seu favor, a l'última especial van protagonitzar una virolla que els va allunyar a poc menys d'1s del scratx de l'especial.

Durant tot el cap de setmana, Vinyes no se'n sabia avenir de fàcil com que li resultava adaptar-se al pilotatge del WRC de Seat: «Com a primer test vaig fer unes voltes al Circuit d'Osona. Van ser poques però ja em vaig adonar que el cotxe et dóna molta confiança i a poc a poc et vas animant. La sensació de que vas molt de pressa no la tens i això és evident que pot provocar algun ensurt». En el shakedown va tenir l'ocasió de provar el cotxe que habitualment pilota Gerard de la Casa al català de muntanya, en carretera oberta i les sensacions van ser encara millors. «Sense dubte és un cotxe per gaudir molt», sentenciava Vinyes en concloure les 3 hores de test.

AMAÀLIA VINYES, 7A / En la mateixa prova, també es va produir el debut d'Amàlia Vinyes amb Aintzane Goñi a la seva dreta, al volant d'un Subaru Impreza N+ preparat per Baporo Motorsport. La doble campiona de la Copa d'Espanya de Resistència, després d'un inici una mica conservador, va demostrar que al món dels ral·lis també és molt competitiva. Va acabar el Sant Julià 2014 a la setena plaça de la classificació absoluta (2ª de grup N+) arribant a marcar un 5è crono scratx en la tercera i última passada pel tram L'Enclusa-Romegats. «Ha estat una gran experiència», va assegurar la pilot, que va acabar a 1min 50s del seu germà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT