PUBLICITAT

Èxits de veterans

  • Caminal, campió de Catalunya, i Oriol, plata als 100 braça d'Espanya
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dalt, Ruben Caminal, campió de Catalunya de duatló de muntanya de veterans, i a sota Cristina Oriol, plata a l'Espanyol Master en 100 braça Foto: EL PERIÒDIC

No hi ha edat per lluitar i suar la samarreta. Què va. Qui digui el contrari és que és un amant del sillonbol, perquè agafar roba d'esport i començar a trotar, nedar o pedalar és qüestió de voluntat. I si no, que li demanin a Ruben Caminal (CT Serradells), que amb 45 anys el passat cap de setmana es va proclamar dissabte campió de Catalunya de duatló de muntanya de veterans (grup d'edat 45-49 anys), i al dia següent subcampió de Duatló de carretera en la mateixa categoria. O a Cristina Oriol (Serradells), que va participar el cap de setmana en el Campionat d'Espanya Open Master de natació, penjant-se la medalla de plata en els 200 braça en la categoria 50-54 anys.

Caminal té 45 anys. En la prova d'Igualada de duatló de muntanya va dominar de cap a peus. Des de la sortida, va anar agafant distància gràcies a un ritme endimoniat: a 3min 47s per quilòmetre els primers 5km de cursa de muntanya, en cap moment pla, sinó puja i baixa, senda i pista, tècnic. D'això se'n diu qualitat, cosa que va mantenir en els 16km de btt: «Era molt tècnic i em defenso bé». Al final, camí de la meta per completar els 2km finals a peu a ritme de campió en el seu grup d'edat, i el 37è de la general entre 254 participants.

La nedadora Oriol, de 50 anys, ja havia assolit medalles l'any anterior al Campionat d'Espanya, i aquest any en va repetir. A Palma de Mallorca, els 100 braça la van premiar amb la plata amb un crono de 1min 38,52s. L'or va estar lluny (per a Ángeles Ayala, 1min 29,38s), però la seva lluita la va permetre tornar a pujar al podi un any més. També hi va competir en els 50 braça, sent quarta (43,56s, quan la tercera en va fer 43,31), posició que va repetir en els 200 braça, quedant-se a un segon del podi. Semblant disgust va patir un altre nedador andorrà: Jordi Martínez (Sant Julià, del grup d'edat 45-49 anys) va quedar fora dels tres primers en els 50 esquena amb 35.14, sent aquesta la seva millor marca. Aquí la batalla va ser renyida, perquè els quatre primers estaven en un marge de dos segons.

Per l'esport no hi ha edats, i per competir-hi tampoc. Aquí n'han tingut proves. Esport és salut.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT