PUBLICITAT

Peus a terra, peus a terra...

  • Peñarroya mostra cautel·la enmig de l'eufòria en una altra jornada rodona que ha deixat KO al Burgos
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya, amb cara de circumstàncies en la final de la Copa de la temporada passada, el 31 de gener del 2013 a El Plantío, la pista del Burgos Foto: ÀLEX LARA

Aquí va una endevinalla. River MoraBanc, 17 victòries. Palència, 15. Breogán, Burgos i Oviedo, 13. Queden 6 jornades perquè acabi la fase regular i només puja a l'ACB per la via directa el primer. ¿Qui serà?

La resposta no se sap encara, obviament, però l'equip de Joan Peñarroya ho té pràcticament tot fet. Acaba d'igualar la seva millor ratxa a l'Adecco Or de nou victòries seguides en lliga –deu amb la final de Copa– i amb el Palència, el seu rival, té l'average a favor, per la qual cosa podem dir que són tres els partits que li treu de renda. Precisament tres, són els que ha caigut aquest equip en 20 jornades. ¿Podrà perdre els mateixos en 6 i que el màxim perseguidor guanyi tots els seus?

És inevitable pensar que el River MoraBanc té davant seu l'escala cap a l'elit del bàsquet espanyol i aquí tothom està pujant... Quan en el món de l'esport, molts casos s'han donat ja en els quals qui es confia, la paga. Falta una empenta, es veu el final del túnel –posin la frase que vulguin–però la lliga no està guanyada. En això ha mentalitzat als seus alumnes Peñarroya, un expert en el discurs de la cautel·la. Peus a terra, peus a terra... deu interioritzar.

Així que mentre la gent parla de quan es celebrarà el títol, Peñarroya i els seus alumnes parlen del següent partit. Es manté la calma absoluta enmig de l'eufòria després de guanyar fa dues jornades a Palència i de vèncer en la darrera contra el Lleida, alhora que el Burgos perdia i quedava pràcticament descartat en la lluita per l'ascens directe.

Això ja és cosa de dos; virtualment, si no és matemàtic. Així ho veu també Peñarroya, tot insistint en què no hi ha res fet: «La victòria que vam aconseguir a Palència, encara que no volem i que lluitem contra això, ha fet que es parli més d'altres temes que del següent partit. Divendres, nosaltres vam demostrar que hem d'estar centrats en els rivals. No podem donar les coses per fetes perquè això no funciona així en cap lliga de cap esport». Peus a terra, peus a terra...

Està clar que amb les paraules del tècnic, aquí tothom del vestidor sap el que hi ha. L'entorn es veu a la Lliga Endesa i respira eufòria, com també fora d'Andorra es concedeix l'etiqueta de favorit al BCA de manera contundent, però cos tècnic i plantilla han d'estar centrats en rematar la feina: «¿Si em molesta que es parli d'ACB? Ja passa, en l'esport», deia Peñarroya sense immutar-se. «La gent dóna per fet coses que no han passat. Això de positiu té que es deuen fer bé les coses al Principat però són dinàmiques... Això canvia d'una setmana per l'altra dràsticament», va alertar abans de deixar anar la seva veu interior, la premissa sagrada al vestidor perquè no perdin el plus que ofereixen tots els equips en el tram final de la lliga: «Nosaltres hem de tenir els peus a terra, entrenar i arribar en el millor estat de forma possible per afrontar els partits».

EL SEGÜENT, «DIFICULTAT MÀXIMA» / I el següent de la llista és l'Instituto de Fertilidad Clínicas Rincón, en un partit que el tècnic manresà veu com de «dificultat màxima» i amb argumentació, perquè ningú no pensi que exagera: «Està clarament en línia ascendent. En el 2014 ha guanyat 5 partits de 7 possibles i 4 dels últims 5. Després de nosaltres, està sent el millor equip. Té talent, força, intensitat i a Richi Guillén de referent. Si no juguem millor que divendres no guanyarem. I no ho dic jo, ho diu l'equip, que és l'important».

La lliçó que ha donat al BCA el primer any a l'Adecco Or, doncs, està apresa. Gaudeixin, que ells no la deixaran escapar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT