PUBLICITAT

El Govern manté el pols amb la FAF per Aixovall: ara sense aigua calenta

  • El gasoil per a les dutxes és sota mínims i cap de les dues parts està disposada a restablir-lo
R. MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
A la galeria, el comptador del gasoil de la caldera, ja en ?reserva' mentre un membre de la FAF mostra el màxim fins on es va omplir l'última vegada; a sobre d'aqueste línies, una de les dutxes, amb òxid i brutícia Foto: TONY LARA

sorprèn que algú es dutxi al camp d'Aixovall vista la brutícia i l'òxid que s'acumulen, però més difícil serà a partir d'ara perquè els i les futbolistes que passen cada dia per allà corren el perill que de cop i volta l'aigua surti freda. La caldera és sota mínims de gasoil i el Govern no té intenció d'omplir el dipòsit, com tampoc la Federació de Futbol (FAF), que considera que no és responsabilitat seva. D'aquesta manera, l'Administració continua amb el pols per qui agafa les regnes d'Aixovall, atès que des del passat 1 de gener ja va dir que es desvinculava, deixant la patata calenta a mans de la FAF.

En la polèmica per saber qui ha de pagar el lloguer i el manteniment del camp d'Aixovall des de l'1 de gener, la FAF ha adoptat una actitud de silenci administratiu. Gairebé com si no es donés per informada. Donada aquesta ‘no resposta', el Govern actua –o millor dit, ‘no actua'– deixant morir la instal·lació portant a la pràctica el seu anunci de no aportar ni un euro més. El pas del temps juga a favor de l'Administració: que el gasoil de la caldera sigui sota mínims és una prova perfecta i la continuació del pols. A veure qui ho paga. Des de la FAF diuen que el Govern n'és responsable, i des del Govern que, des de l'1 de gener, «aquella instal·lació no és nostra». I les dutxes a punt de rebre l'aigua freda, tot i que ahir –hi va haver entrenament de la selecció sub-21– encara quedava de calenta perquè el dipòsit aguanta en situació de ‘reserva'.

Els encarregats que treballen a Aixovall ja han donat l'avís a la FAF que els nivells de combustible estan en alerta, i aquesta ha informat el Govern de la situació, segons les fonts consultades per aquest rotatiu, però mentre no hi hagi acord no hi ha cap intenció de reomplir-la. Preguntades al respecte les dues parts, tant el Govern com la FAF manifestaven que la responsabilitat és de l'altre.

MÉS DE 100 EQUIPS A LA SETMANA / El camp d'Aixovall és una instal·lació especialment explotada. Allà s'hi exerciten o juguen 102 equips vinculats a la Federació, entre els quals s'inclouen tots els de la base com prebenjamins, benjamins o alevins, que si no utilitzen el terreny de joc gran, entrenen en el petit annex. A més, hi ha els tres conjunts de l'Enfaf (aleví masculí, infantil-aleví femení i sènior femení), i els quatre del FC Andorra (infantil, cadet, juvenil i sènior), afegint-hi les diferents seleccions nacionals, des dels benjamins fins l'absoluta.

Aixovall es manté obert per als clubs des de les 17.00h de cada dia fins la mitjanit, de dilluns a divendres, i durant tot el dia dissabtes i diumenges.

LA CALDERA FA TEMPS QUE FALLA / El tema de la caldera va més enllà de la manca de gasoil. La vellesa de la maquinària fa que sovint es quedi aturada i que més d'un n'hagi patit les conseqüències en meitat de la dutxa. A més, els tècnics que normalment la revisen i l'arreglen asseguren que és tan vella que fins i tot consumeix més del que ho faria una de nova. Canviar-la seria, a més, una despesa important.

En tot cas, segons els encarregats del manteniment que cada dia treballen a Aixovall, amb la caldera plena es podria donar servei d'aigua calenta almenys per un any.

BRUTÍCIA I ÒXID / La deixadesa que hi ha a Aixovall és clara. El manteniment és cada vegada més car perquè tot és molt vell, però sobta la quantitat de brutícia i òxid que omplen les diverses dutxes. Només la dels àrbitres fa bona pinta, més neta que la resta, on sembla que no es netegi fa anys o almenys que les taques ja no tinguin solució. Són molts els i les futbolistes que cada setmana passen pels vestidors, però no són tots els que s'atreveixen a dutxar-s'hi donada la situació, que tampoc és nova, ja que la instal·lació és vella i la manca de manteniment està acabant amb ella mica en mica. I més si no hi ha acord entre el Govern i la FAF.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT