PUBLICITAT

Mas fitxa un jurista que va ser recusat com a membre del TSJ

  • Lluís Saura, que va declarar en el ?cas Palau', ingressa al Consell d'Estat català
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Els membres de la Comissió Jurídica Assessora. Lluís Saura, el segon per l'esquerra en la fila del darrer Foto: EL PERIÓDICO

Lluís Saura, amic de Miquel Roca, ingressa en la Comissió Jurídica Assessora, òrgan també conegut com el Consell d'Estat català, segons va informar ahir una publicació digital. Saura és un personatge conegut al Principat, per ser recusat com a membre del TSJ d'Andorra, com també ho és a Catalunya: va haver de declarar com a testimoni en el cas Palau i és soci del bufet que defensa a la Infanta Cristina.

Saura, especialista en Dret Administratiu i Urbanisme, exerceix de director del departament de Dret Públic del bufet Roca Junyent. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, va entrar en la carrera judicial en 1976 i ha tinguts llocs destacats en l'administració: va ser magistrat de la Secció Tercera de la Sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya entre 1989 i 1995 i l'any següent va ser nomenat director general d'Assumptes Contenciosos del gabinet jurídic de la Generalitat. També és professor associat de la Universitat Pompeu Fabra on imparteix l'assignatura de Dret Administratiu des de 2005.

L'AFER DE LA DEPURADORA / Va ser entre 1992 i 2011 quan va ser part integrant del Tribunal Superior de Justícia del Principat d'Andorra, on va arribar a ser recusat en el litigi entre el Govern i la Unió Temporal d'empreses (UTE) francoandorrana formada per Saur i Vallnet.

El consorci va esgrimir que el Govern havia contractat amb anterioritat els serveis del bufet Roca Junyent, on treballava i treballa Saura, per la qual cosa la seva imparcialitat quedava en dubte. El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) va condemnar a Andorra a pagar una indemnització de 20.000 euros a Saur Vallnet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT