PUBLICITAT

La Junta Rectora de l'EENSM destitueix la directora de l'Albó

  • La mesura arriba en constatar les reiterades incidències succeïdes en el servei de residència
  • L'Escola Especialitzada farà una promoció interna per cobrir la plaça que deixa Monteiro
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La presidenta de la Junta Rectora de l'EENSM, Pilar Díez Betriu, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, en una visita a l'escola, l'octubre passat Foto: tony lara

La Junta Rectora de l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell (EENSM)va acordar ahir, després d'analitzar els fets ocorreguts el passat 19 de febrer a l'hora de subministrar la medicació a una usuària de la residència l'Albó, cessar de forma immediata la directora de la residència l'Albó, Cel Monteiro, segons va informar en un comunicat. La Junta Rectora va considerar que la directora de la residència l'Albó era «la màxima responsable després de constatar les reiterades incidències que han succeït en el servei», però no obstant això, va decidir buscar-li una «reubicació». En quant a l'educadora i a l'auxiliar que van protagonitzar el trist incident, la Junta Rectora de l'EENSM va acordar suspendre de quatre dies de feina i sou l'educadora, i de vuit dies de feina i sou l'auxiliar. Els fets es van produir al vespre quan després de sopar, l'educadora va administrar la medicació a una usuària de la residència, una noia amb limitacions psíquiques i que presenta un quadre epilèptic greu, segons va explicar el seu germà, Miquel Toribio a aquest rotatiu. El que no va fer l'educadora però, va ser anotar el subministrament en el registre del dia corresponent, amb la qual cosa quan l'auxiliar va veure que no s'havia fet l'anotació va tornar a administrar a la noia la medicació, amb l'agreujant que li va administrar la dosi prevista per al dia següent, perquè si bé el subministrament no estava anotat, la medicació si que havia desaparegut de l'organitzador de medicaments del dia en qüestió. Afortunadament per a la noia, l'auxiliar es va donar compte de seguida del seu error i va córrer a avisar el metge que encara es trobava a la residència. El doctor Marquès va ordenar el trasllat de la noia a l'hospital on se li va practicar un rentat d'estomac i a la una de la matinada se li va donar l'alta i va poder tornar a la residència.

Incidents repetitius / Si l'incident no va tenir repercussions més greus per a la salut de la noia, la família però, va manifestar el seu malestar perquè no era la primera vegada que una cosa així succeïa. Toribio va explicar que «ja van cinc i ens comença a semblar excessiu». Després de reunir-se amb la direcció i la Junta Rectora de l'EENSM, el jove va decidir fer públic l'incident al·legant que «cada vegada estem més intranquils quan hauria de ser al revés, perquè la meva germana està a l'Albó per rebre tota l'atenció que no li podem donar a casa, quan la meva mare i jo mateix estem treballant». Toribio va explicar que la seva germana pateix d'una greu limitació a causa d'una malformació cerebral i que necessita ajuda «en moltes coses bàsiques i sobretot vigilància constant i medicació per tractar l'epilèpsia que pateix que és molt agressiva». Però també va voler deixar clar que «els meus pares no la van ingressar a l'Albó per oblidar-se d'ella». I va explicar que sempre que poden la van a buscar per passar els caps de setmana, els ponts i vacances en família. El noi també va reivindicar un canvi en el funcionament de l'Albó, cosa que també va expressar a la Junta Rectora de l'EENSM argumentant que «són gairebé 20 anys amb una manera de funcionar que potser ja està desfasada». I va insistir en que el sistema «potser hauria de ser més actiu». Per a Toribio el funcionament de l'Albó és millorable perquè «hi ha moltes petites coses que van sumant i al final poden conduir a situacions greus com la de l'altre dia». I va anunciar que la família intentarà parlar amb els pares d'altres usuaris de l'Albó per contrastar informació sobre possibles disfuncionaments «que sabem que n'hi ha».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT