PUBLICITAT

Una qüestió de ‘calés’

  • El nou president del SIPA admet que el motiu principal pel qual van presentar la candidatura era no perdre els diners del fons del sindicat
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

20140227212350109
La nova junta del Sindicat de Policia d’Andorra, ahir. Foto: TONY LARA

«Ens hem presentat, en primer lloc, perquè vèiem que podia quedar deserta la convocatòria i que no hi hagués cap llista. Per tema estatuts, els diners de que disposa el sindicat es perdrien i es liquidarien». Aquest és doncs, el principal motiu pel qual es va presentar la que, des d’ahir, és la nova junta del Sindicat de Policia d’Andorra (SIPA), tal hi com va declarar el nou president, Carles Joan, que va afegir que tenen la voluntat de tirar endavant «els temes importants que hi ha sobre la taula, principalment les jubilacions», i que «seguirem defensant els drets de tots els treballadors».
En les eleccions per escollir la nova junta del SIPA, després que l’anterior dimitís quan Xavier Surana va demanar la jubilació voluntària, dels 112 afiliats van votar 34, 29 a favor i cinc en blanc. Joan Comella, membre de l’antiga junta, va lamentar que la participació hagués estat baixa. El nou president, però, la va valorar positivament i va argumentar que «crec que no hi ha hagut més participació perquè es una sola llista. Que votin un terç dels afiliats, per tractar-se d’una llista única, jo ho trobo raonable».
Un cop fet el recompte, Comella va dedicar unes paraules als escollits abans de passar el relleu: «Crec que sou una llista que podeu fer bastantes coses. Us heu presentat i sou valents», també els va desitjar que «tingueu més encerts dels que hem tingut nosaltres». En el moment de fer balanç, Comella va dir que «hi ha hagut moments dolents i lapidacions gratuïtes». En aquest sentit un punt alliçonador: «Hi ha un valor molt important que és la presumpció d’innocència. Cal protegir a la resta del col·lectiu perquè ens hi podem trobar tots». Amb tot, però, es queda amb els bons moments: «Les manifestacions al Govern i al Consell General».
El nou president, en referència també als afers de les últims mesos, i tenint en compte que formava part de l’antiga junta, va admetre que s’havia presentat «amb poques ganes, no ho negaré», tot i que va afegir que «això no vol dir que no tinguem empenta per tirar endavant tot el que calgui». De la junta anterior va dir que «el balanç és positiu» i , «tot i que hi va haver una discrepància amb el fet que pleguessin», cal valorar «la feina difícil i ingrata» que han fet. « Han fet coses bé i altres s’han equivocat, com ens passarà a nosaltres, som humans».
La nova junta escollida ahir està formada per Carles Joan i Josep Uceta com a president i vicepresident, Marc Atalaya com a secretari, Mònica Fernàndez de tresorera i Èric Alguacil, Yolanda Alcaide i Roger Pagès de vocals. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT