Aquest equip és imparable

• El BCA suma el desè triomf seguit que suposa el seu rècord en aquesta categoria, i dóna un pas de gegant cap a l'ascens de la mà del 'copríncep' Blanch
ESCALDES-ENGORDANY

basquet

Amb aquest equip s'acaben els adjectius. No hi ha paraules que puguin definir tot el que està fent el BC River Andorra MoraBanc aquesta temporada. Quin mèrit. Ahir va visitar la pista de l'Instituto de Fertilidad Clínicas Rincón, el filial de l'Unicaja de Màlaga, i de nou ho va tornar a fer. 87-91 i desena victòria seguida, el rècord de l'equip tricolor en l'Adecco Or.

Des del viatge a A Corunya, el passat 13 de desembre, que aquest equip no perd. Ho ha guanyat tot. A rivals de la part baixa com ara el Navarra, Ourense, cocinas.com o Melilla –que no regalen res– i sobretot als enemics directes. Atenció: Burgos, Breogán, Palència en Copa –segon títol del curs després de la Lliga Catalana– i Palència de nou. És per no cansar-se de dir-ho: Quin mèrit. De debó. Guanyar al Martín Carpena, un pavelló ACB amb capacitat per a 11.000 espectadors, suposa un pas de gegant per a l'equip de Joan Peñarroya, ja que el Palència tampoc no va fallar, però es mantenen les tres victòries de marge i ja només queden cinc partits. La Lliga Endesa ja és a tocar.

Va ser un triomf molt elaborat, encapçalat per un Marc Blanch que va tornar a ser el Copríncep, amb una actuació immensa que traduïda a xifres va fer el rècord d'anotació del que va de temporada, 34 punts.

També van aportar la seva Navarro –16 punts– i Dani López –11– des de la línia exterior, ja que en el joc a la pintura, Trías –9 punts, 6 rebots, pobre actuació pels números d'escàndol als que ens té acostumat el millor valorat de la categoria– i Green –9 i 7– no van poder amb l'incombustible Guillén –21 punts, 5 rebots–, Sabonis –18 i 8– i Nguirane –8 i 2–, que va moure's com va voler sota els taulells el poc temps que va jugar, ja que dijous a la tarda, poc més de 12 hores abans, estava al Fernando Buesa ajudant a l'Unicaja a vèncer el Laboral Kutxa en l'Eurolliga.

UNA PART PER CADASCÚ / Els locals van imposar el seu ritme en la primera part, davant un conjunt andorrà que no acabava de trobar-se en defensa, amb desajustos que van permetre opcions còmodes de tir. El Clínicas Rincón, que en aquest 2014 està sent el millor equip d'Or per darrere del BCA, va demostrar perquè. No va perdonar les concessions del River i com gairebé tots els seus jugadors tenen bon canell sigui quina sigui la distància, va ser capaç d'arribar a manar per 11 punts de diferència. No en el primer quart, que va començar amb dos parcials seguits: 5-0 i 0-8, que va prosseguir amb un intercanvi de cistelles per matar els primers deu minuts amb un igualat 19-18. La maquinària andalusa va començar a fer mal de debó en un segon quart que va ser com una muntanya russa. L'equip de Tomés va distanciar-se 30-20, Blanch ho va deixar en un 30-25 i entre Todorovic i Guillen van obtenir la màxima diferència per als locals: 36-25.

A partir de llavors va començar la reacció del River MoraBanc, que al descans ja havia eixugat vuit punts (44-41) i en el tercer quart va capgirar la truita fins el 44-48. L'equip de Peñarroya ja no concediria més. D'això es va encarregar el Copríncep, amb 12 punts, que no hi havia qui l'aturés. Les dues defenses, agressives i sòlides, anaven funcionant però l'encert del líder va acabar desesperant els joves talents locals i allò va degenerar en el 64-76 per entrar en el darrer quart. Un càstig dur, sense pietat, veure que deixant-se la vida el Clínicas arribava al descans 3 amunt i que en només 10 minuts passés a perdre de 12. Però en el darrer quart van emergir les figures d'Nguirane i Guillen per fer un parcial de 8-0 i donar vida al partit (72-78). Guillén estava en pla estel·lar, assumint la responsabilitat sense fallar, i no va parar fins que va igualar a 83 a falta de 3min 35s. Aquí van aparèixer els nervis i en els dos bàndols. Errades de tir fàcils, molts rebots ofensius, anades i tornades... El partit era un caos però una bomba de Trías va permetre el BCA encarar el darrer minut dos amunt (85-87).

Continuaven les imprecisions: la va perdre Todorovic, Blanch va fer passes i de nou errada de Todorovic. Quedaven 13 segons i els locals havien de cometre personals per forçar tirs lliures i tenir opcions de remuntar... Però només portaven 3. Blanch va rebre la d'entrada en bonus a falta de 10 segons i no va fallar els dos tirs lliures que ja permetien celebrar la desena victòria.