PUBLICITAT

Sant Julià vol convertir-se en el referent andorrà de la tapa

  • Gil destaca l'oferta de restauració que ofereix la parròquia laurediana
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil conversa amb el propietari d'un local participant, ahir Foto: ana / j. d.

Sant Julià de Lòria va donar ahir el tret de sortida a la sisena Ruta de la Tapa, un esdeveniment ja habitual per Carnestoltes a la parròquia. La cònsol, Montserrat Gil, va aprofitar per recordar que tot i no tenir l'oferta comercial d'altres parròquies, Sant Julià té «una bona oferta de restauració i hem d'incidir en que creixi amb esdeveniments com aquest». En aquest sentit la cònsol es va mostrar favorable a establir la Ruta de la Tapa com una oferta a la parròquia durant tot l'any. Sant Julià «pot ser referent –de la tapa– com altres indrets de l'Estat espanyol», va apostar. De moment, 21 establiments, situats entre Les Arades i el pont de Fontaneda, lluitaran fins dilluns per rebre els premis dels restauradors, esmerçant-se en fer les millors tapes per dos euros.

Els representants del comú, que van fer la ruta per tots els establiments adherits, van assegurar que l'esdeveniment està totalment consolidat a la parròquia. Tot i això, el comú ha fet la feina de difusió i de coordinació dels patrocinadors per intentar que sigui un èxit de participació i dinamitzi els bars i restaurants de la parròquia. Els consumidors tenen, a més, l'incentiu de participar en sortejos als quals es poden apuntar als mateixos locals que ofereixen les tapes i segellar el passaport de la Ruta de la Tapa 2014 per assegurar-se el premi.

Segons Gil, «cada any hi ha un èxit d'assistents» –l'any passat es van superar les 1.700 butlletes– i «els comerciants ens demanen que sigui més llarga», per això Sant Julià apostarà per esdevenir el referent d'aquest tipus d'oferta gastronòmica al país, informa l'ANA.

Per començar a ser-ho aquest any les propostes dels establiments han anat des del minicaneló del perol amb bolets variats del bar del Centre, passant per la proposta amb els colors andorrans de la tapa AD600 del bar Muntanya a la broqueta sorpresa de productes del mar del restaurant Cantàbric a taula. Aquests i altres s'enfrontaran per ser declarats la millor tapa de la Ruta de la Tapa 2014.

Carnaval / La Ruta de la Tapa està emmarcada dins el programa d'actes de Carnaval de la parròquia. A banda d'aquesta iniciativa hi haurà una agenda ben atapeïda, amb una rua el diumenge, amb dues carrosses, cinc comparses, ninotaires, dimonis i bruixots. A banda hi haurà els actes tradicionals: el pregó d'obertura, la penjada del Carnestoltes, cercaviles, ball i concurs de disfresses, concursos de comparses i carrosses, botifarrada popular, contacontes i la despenjada i el judici del Carnestoltes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT