PUBLICITAT

«Que vagin a un advocat»

  • Un treballador s'hi va d'haver d'amagar al lavabo per no ser vist durant una inspecció de la policia H Temen que el gerent fa acomiadaments fugaços com a estratègia per pagar poc als seus empleats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ana / a. r.

La Policia va intervenir dimecres i dijous en un aldarull al primer basar de la capital, on els treballadors de la botiga han denunciat irregularitats en les seves contractacions. Els assalariats han manifestat que en el mes d'obertura del local ja hi han passat vuit treballadors, i que el gerent els acomiada abans de finalitzar el mes de prova, amb quitances inferiors a les que consideren que correspondrien segons la legislació andorrana. A més, han indicat que el gerent del basar no disposa de l'autorització de treball necessària i que els ha tingut treballant «sense cotitzar a la CASS i sense complir les condicions laborals pactades», informa l'ANA. Dimecres la Policia va haver de mitjançar entre els assalariats i el gerent i va demanar la documentació al responsable del local.

Els aldarulls es van produir cap a les 21 hores, quan el gerent de l'establiment va comunicar a un dels treballadors que l'acomiadava. Aquest va mostrar la seva disconformitat amb la quitança proposada i li va expressar que altres treballadors ja han interposat recursos administratius pels seus acomiadament. La Policia es va assabentar del conflicte i va intercedir demanant la documentació tant al gerent com als empleats.

Segons van informar els treballadors, la Policia hauria reconegut que el local ja ha patit una inspecció de treball i se li han interposat diverses multes. De fet, el mateix gerent del basar va admetre que està tramitant el seu permís de residència i treball des de fa dues setmanes, i que per tant encara no pot exercir les seves tasques dins del local.

Els treballadors van manifestar a l'ANA la seva voluntat d'interposar recursos administratius a Inspecció de Treball, per denunciar les condicions laborals en què els han tingut i com els vol acomiadar. Els han ofert una quitança que segons els empleats no s'ajusta a la llei. A més, asseguren que els que van ser acomiadats anteriorment van comprovar que no se'ls havia donat d'alta a la CASS. Tot i això, el propietari del local va assegurar que tots els treballadors de l'empresa estan en una situació regularitzada. Pel que fa a les quitances, la versió del propietari és que «cadascú té la seva paraula» i que si els empleats no estan conformes poden anar a advocats i «si em diuen que he de pagar, doncs ho pagaré». De fet, un dels empleats, Alexandre Olivier Trigo, ha manifestat que davant una inspecció de la Policia li van demanar que s'amagués i que digués que no treballava allà. Aleshores va començar a sospitar que la situació no era regular, però explica que necessitava els diners per mantenir la seva família i per això no podia exigir més al seu cap. A la porta del local es van reunir dimecres al vespre més de quatre treballadors que asseguraven haver estat acomiadats de manera fugaç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT