El FC Santa Coloma venç el derbi i el Lusitans s'escapa

• El líder treu ja quatre punts als dos equips colomencs i sis al Sant Julià
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El líder i defensor del títol, el FC Lusitans, ja ha demostrat que torna a ser el rival a batre i aquesta setmana ha viscut una jornada beneficiosa per als seus interessos.

Ahir el conjunt que dirigeix Carlos Sánchez, el Maño, va obrir la 12a jornada de Primera a Aixovall contra el FC Encamp i va resoldre l'enfrontament amb una golejada. Un contundent 1-6 i tres punts que el permet obrir distància amb els seus perseguidors, ja que el FC Santa Coloma va sortir guanyador del derbi colomenc. El Sant Julià també va vèncer i va poder esgarrapar distància respecte a la segona posició, que juntament amb la del campió obté plaça per jugar competició europea.

El Lusitans no va tenir cap problema per assegurar el triomf contra un Encamp que va jugar amb agressivitat –set targetes grogues–però que no va ser prou per aturar el potencial del líder. Així que complert el quart d'hora de joc Pedro va obrir la llauna que posava el partit de cara ben d'hora. El domini del Lusitans va prosseguir i abans del descans ja estava ja tot el peix venut, gràcies a un altre gol del 9 vermelho i a un de Bruninho que feien pujar el 0-3.

L'Encamp va veure una escletxa de llum al minut 63, amb un gol de Renato que ressuscitava el partit però l'emoció va aguantar un quart d'hora més, fins que Bruninho va fer l'1-4. El 20 del Lusitans aconseguiria el hat-trick al 82 i Luis tancaria la golejada del Lusitans de penal al 89.

A la mateixa hora a Alàs, el Lusitans va resoldre un partit incòmode davant l'Inter d'Escaldes per 2-0. Els dos gols dels de Cañete, obra de Ruiz i Kiko, van arribar abans de la mitja hora de joc i poc més es va poder veure fins el final.

UE i FC Santa Coloma no van defraudar en el derbi colomenc, al qual no van faltar els ingredients de sempre: lluita pel mig del camp, tensió, moltes targetes... i aquesta vegada victòria per a l'equip de Richard Imbernón, que se situa segona a la taula amb els mateixos punts que la UE. Marc Pujol va aconseguir un gol matiner al minut 8 i Juanfer Laín va segellar el triomf en el descompte de la segona part, després de vint minuts d'enorme patiment derivat de l'expulsió per doble targeta groga que va rebre Luis Blanco al minut 69.

PRIMER GOL DEL PRINCIPAT / Per tancar la jornada es van enfrontar el FC Ordino i el CE Principat. El cuer de Primera no va poder evitar la derrota, però almenys va aconseguir marcar el primer gol en lliga després de 12 jornades. Des del gol de Leandro Filipe Fernandes el 14 d'abril de l'any passat en la penúltima jornada del play-off pel descens que no marcava el Principat fins el gol d'ahir de Diogo al minut 86. Era el 2-1, ja que l'Ordino s'havia avançat amb gols de German Damià al minut 2 i de Carlos Gomes al 74.