Dusautoir és quarta en la vertical de Diablerets i acaba tercera en la general

• L'andorrana obté un podi històric després d'un circuit de tres curses i en la individual va pel mateix camí
LES DIABLERETS

L'andorrana Sophie Dusautoir durant un tram de l'ascensió en la cursa vertical de la Copa del Món ISMF, ahir en la localitat suïssa de Les Diablerets Foto: ISMF

Els magnífics resultats que està obtenint Sophie Dusautoir aquesta temporada feien preveure que podia fer història. I així es va poder confirmar ahir en la cursa vertical de la Copa del Món de Les Diablerets, a Suïssa. Es tractava de la tercera i última cita del calendari i l'andorrana va poder defensar amb èxit la tercera posició del podi.

La seva gran enemiga en la lluita per la tercera plaça era la corredora local Victoria Kreuzer, a qui avantatjava en 13 punts. Dusautoir va tenir prou amb ser la quarta classificada en la carrera d'ahir i la suïssa tercera. Sumen 50 i 60 punts respectivament i per tant, per només tres punts, el tercer lloc queda en propietat d'Andorra.

La corredora de la Federació Andorrana de Muntayisme (FAM) va admetre haver acusat l'esforç de la cursa individual de dissabte, però la complir amb l'estratègia d'enganxar-se a Kreuzer. Totes dues van mantenir un frec a frec fins el final que va deixar sense opcions a la suïssa. Per davant va manar, com sempre, la francesa Laetitia Roux, que va confirmar el títol amb una victòria sense rèplica, amb més d'un minut i mig de marge sobre la segona, la suïssa Maude Mathys. Més distanciades arribaven Dusautoir, finalment quarta, i Kreuzer. El temps que les va separar va ser de 15 segons, suficients per fer història. Així ha fet bons el 5è a Verbier i el 3er a Courchevel. «És per estar contenta després de com ha anat tot. M'he trobat bé físicament, he estat regular i he pogut lluitar per la tercera plaça fins el final».

La classificació general queda amb Laetitia Roux primera (300 punts), Mathys segona (240), Dusautoir tercera (155) i Kreuzer quarta (152).

BELLÉS, sisena ESPOIR / Inka Bellés també va quedar satisfeta amb la seva actuació en el primer any que competeix en la categoria espoir o sub-23. Bellés es va haver de conformar ahir amb el 16è lloc de 21 participants i el 6è de 7 en la seva categoria, que la deixen definitivament en la 6a plaça. Bellés ha sumat 120 punts, ja que en les tres proves ha fet el mateix resultat.

FALTA UNA PROVA INDIVIDUAL / Pel que fa a la Copa del Món de curses individuals, tan sols falta una prova en el calendari, la Blatind Arctic Race del pròxim 12 d'abril a la localitat noruega de Tromso.

Dissabte a Les Diablerets es va disputar la penúltima, en la qual la dinàmica va ser pràcticament la mateixa amb les posicions capdavanteres ocupades per les mateixes protagonistes.

Roux va tornar a manar sense oposició, molt superior a la resta, i va aturar el crono en 2h 12min 56s, amb més de tres minuts de marge respecte Mathys i gairebé vuit sobre la sueca Emilie Forsberg, que va completar les places de podi. 32 segons més tard arribava Dusautoir a la meta, quarta, mentre que Inka Bellés es va haver de conformar amb el 15è lloc sobre 17 participants, i el 7è i últim en la categoria sub-23.

OPCIONS D'ACABAR SEGONA / A falta d'una cita, Dusautoir aguanta també en la tercera plaça del podi d'aquesta distància. De fet suma 235 punts i està a tan sols 5 de la segona classificada, Mathys. Per darrere, a 25 punts, té a la sub-23 francesa Sophie Mollaret. Bellés, de la seva banda, és la sisena en la seva categoria a només un punt de la cinquena, la italiana Alba de Silvestro, i a 52 punts del podi, propietat de l'espanyola Marta Garcia.