PUBLICITAT

Aler... i base fiable

  • Navarro ha actuat de director d'orquestra en 14 partits, amb millors números que en la seva posició natural
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Navarro ataca defensat per Maresch, en el darrer partit del BCA al 2013, contra el Burgos al Poliesportiu Foto: TONY LARA

Una jornada menys. En condicions normals no és que hagués passat gran cosa aquest cap de setmana perquè el River MoraBanc va vèncer a Màlaga i també ho van fer Palència, Breo, Burgos i Oviedo, els immediats perseguidors, però és que es manté el marge de dos punts respecte al segon classificat i de quatre sobre els altres tres quan queden cinc jornades perquè acabi la fase regular. Això vol dir que si l'equip de Peñarroya guanya el pròxim divendres a casa davant l'Oviedo poden passar dues coses: que l'ascens directe sigui ja, matemàticament, cosa de dos i que també s'activi el compte enrere per a l'ACB. Guanyant els dos pròxims dos partits juntament amb una derrota del Palència el BCA ja podrà celebrar l'aliró.

Mentrestant, Joan Peñarroya continua amb el discurs de la cautel·la perquè cap jugador abaixi els braços el més mínim. Per a ell aquesta és una de les dues grans preocupacions. L'altra és la infermeria. Tres dies després del meritori triomf a la pista del Clínicas Rincón, el tècnic manresà va assenyalar ahir: «Venim d'una setmana amb maldecaps focalitzats en una posició que no permeten entrenar com voldríem. En cada partit s'han de trobar combinacions». Ja fa temps que insisteix en aquest hàndicap i ahir fins i tot va arribar a dir que la posició de base del BCA està «maleïda».

Segons la planificació esportiva, Schreiner i Éric Sánchez es perfilaven com els directors d'orquestra però el segon va començar la lliga amb problemes físics. En la primera jornada va jugar 4 minuts i es va perdre els tres partits següents. Fins a dia d'avui ha tingut daltabaixos físics i de fet no acaba de desfer-se de les molèsties, problema que l'ha tingut tres setmanes sense entrenar. Schreiner va tirar del carro fins que es va lesionar després de la jornada 15, a mitjan de gener. En la 19 va arribar Dani López, un 1 de garanties que molt ha ajudat en els tres partits que ha disputat però que, amb tot, ha vingut de Mèxic molt lluny del seu millor estat de forma.

La situació, abans de rebre l'Oviedo al Poliesportiu, no és cosa nova: «Estem en un moment molt important de la temporada i ni Éric Sánchez i Dani López estan en les millors condicions, però ho estem portant bé», valora Peñarroya.

Des del primer dia que el preparador del BCA conviu amb aquest problema ha tirat de David Navarro, com feia en temporades anteriors amb Maresch en moments puntuals o de necessitat. Els seus perfils de jugadors ràpids i bons en l'u contra u han servit com a recurs en la posició de base i malgrat les queixes del tècnic, Navarro fa millors números com a base que com a aler.

El 14 del River MoraBanc ha jugat 8 partits de la fase regular en la seva posició natural amb una mitjana de 26,1 minuts per partit, 8,8 punts, 2,8 assistències i un 7,9 de valoració. Als altres 13 duels ha hagut d'agafar la direcció de l'equip i, casualitat o no, ha millorat en tot. Ha tingut més càrrega de minuts, ja que ha passat a jugar una mitjana de 29,3 minuts per partit. També millora en punts –12,2–, en assistències –3,7– i en valoració –15,9– amb xifres dignes dels millors jugadors de l'Adecco Or.

Schreiner ja no camina amb crosses i ahir se'l va poder veure vestit de curt abans de l'entrenament vespertí, Éric té avui hora amb el metge per fer-se una ressonància magnètica i Dani López continua guanyant condició física dia a dia. La maledicció del base no deixa de perseguir al River MoraBanc però amb Navarro bé, no hi ha motius per alarmar-se.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT