PUBLICITAT

Hi haurà més variants

  • Koldo avança en la prèvia amb Moldàvia que per al Preeuropeu hi hauran tàctiques i cares noves
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Hongria va ser el darrer rival de la tricolor el passat mes d’octubre, en l’últim partit de la fase de classificació per al Mundial 2014. Avui, uns quatre mesos més tard torna a jugar la selecció amb el cap posat en la pròxima competició oficial, el Preeuropeu 2016. Es tracta d’un amistós de preparació davant Moldàvia (19.00 hores, Estadi Comunal), aquella selecció contra la qual a l’agost, fa set mesos, es va obtenir un valuós 1-1.
Avui s’esperen proves. Experiments per anar dotant de personalitat el joc de la tricolor per als pròxims dos anys. El futbol evoluciona i la selecció també s’adapta als temps, per això Koldo Álvarez va anunciar ahir en la prèvia del partit que hi haurà més variants en el joc: «Mantenim el 4-2-3-1 com a sistema principal perquè és atractiu i s’acomoda a la nostra manera de jugar, però també tirarem d’altres alternatives. La 4-1-4-1, que ja hem prova alguna vegada, i segons la situació mirarem de posar dos davanters», va explicar el seleccionador, qui també va alertar que els canvis no només seran tàctics, sinó que també es veuran algunes cares noves.
És el cas de Leo, que està fent una temporada espectacular amb l’FC Andorra i que tot apuntava a que seria convocat amb l’absoluta contra Moldàvia... Però es va lesionar. «Hi ha alguns jugadors que volíem provar ja mateix però si no podem fer-lo jugar ara, al següent partit serà», va comentar un Koldo que en cap moment va citar noms, tot i que tampoc no va negar que es tracta del migcampista de l’Andorra. També hi ha d’altres com Baixinho, el jugador del Lusitans que ja va entrar en la convocatòria contra Hongria tot i que al final no va jugar cap minut.
Es pot veure també en la llista que tornen jugadors com Maneiro o Rubio i d’altres que per decisió tècnica no han entrat com és el cas de Fernando Silva i fins i tot Bernaus. S’està produint, a poc a poc, un relleu generacional en algunes posicions. No podem incloure aquí a Marc Vales, que de mutu acord amb Koldo no ha entrat en la convocatòria. Li falta equip, ritme de competició i això té preocupat al seleccionador –«és evident que no jugar no ajuda», admet–, però també és conscient de què si fos partit oficial, la història podria haver canviat. «No sabem que hauria passat si fos així», va reconèixer un Koldo que tampoc no va negar l’evidència.
Però no està Vales perquè els amistosos serveixen per provar. Marc Garcia i Maneiro a l’esquerra; Adri i Rubio a la dreta; Ilde, Emili i Òscar Sonejee de centrals... O qui sap si hi ha alguna de les sorpreses que comentava Koldo. El doble pivot sembla clar, amb Ayala i Márcio; en la línia de tres competeixen per un forat Pujol, Cristian, Peppe, Sergi Moreno, Sebas i Ivan Lorenzo –de moment, cap cara nova– i en punta es perfila com a titular Gabi Riera.
La neu es preveu com un hàndicap per al partit, tot i que per a Koldo «serà el mateix problema per als dos equips». A ell el que li preocupa és el rival: «És molt ofensiu i en l’últim partit oficial van guanyar a Montenegro 2-5. ¿L’empat a un contra nosaltres? Si ens baséssim en aquesta referència, seria una errada greu que pagaríem cara». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT