PUBLICITAT

Fanny Sebastián es guanya una invitació per als Mundials 'indoor'

  • Es guanya la plaça en els 60 metres lliures en ser el corredor andorrà que més s'apropa a la mínima
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sebastián i Llovera a les pistes centrals del campionat d'Andorra Indoor, a Bonpas, a finals de gener Foto: FAA

Fanny Sebastián s'ha guanyat una plaça per representar el Principat en els Campionats del Món indoor que es disputaran aquest cap de setmana a Sopot (Polònia).

Cada any, la Federació Andorrana d'Atletisme (FAA) té una wild card gratuita concedida per la Internacional (IAAF), i com cap corredor tricolor ha aconseguit la mínima exigida, el criteri per donar la invitació s'ha basat en qui més s'ha apropat.

La guanyadora ha estat la velocista del CE Sant Julià, gràcies a la marca de 7,78s en els 60 metres lliures, en el Campionat d'Andorra que es va disputar l'últim cap de setmana de gener a Bonpas (França). Va sumar 999 punts que la deixen a 125 de la mínima, de 1.124 i 7,32 de temps.

S'ha quedat a les portes de la wild card Cristina Llovera, la seva gran rival en aquesta distància, que en la mateixa carrera va aturar el crono en 8,01s i una diferència de 184 punts respecte de la mínima. Sens dubte que la competència ferotge que hi ha en els 60 lliures està ajudant a fer pujar el nivell d'Andorra en la velocitat, com demostra la marca de Sebastián de 7,78s, que suposava rebaixar un rècord d'Andorra que estava vigent des de feia 16 anys, quan Sandra Vidal va fer 7,90s a Vilafranca del Penedès. De fet Llovera, amb només 17 anys, s'ha quedat ben a prop.

El tercer classificat en aquest rànquing era el saltador de perxa Miquel Vílchez, gràcies a un salt de 4,8 metres fet la primera setmana de febrer en el Català promesa a Sabadell, que també va valer per rebaixar el rècord d'Andorra de Bernat Vilella –qui també està en el llistat com a vuitè classificat– per cinc centímetres. Darrere d'ell apareixen, per aquest ordre, Moisés Miret, Mikel de Sa i el mateix Vílchez, corredors dels 60 lliures que tenen com a marca 7,28s, 7,29s i 7,30s, respectivament.

DUES MARQUES PERSONALS / D'altra banda, l'escola de la FAA va ser al Català juvenil de pista coberta a Sabadell, on Pilar Martínez (8,53s) i Maria Gómez (8,64s), van fer millor marca personal en els 60 metres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT