PUBLICITAT

¿El penúltim esglaó?

  • El BCA pot certificar l'ascens directe la setmana que ve, en funció dels resultats d'aquesta jornada
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pablo Sánchez es desprèn de la pilota en una acció d'atac del BCA, al febrer contra el Melilla al Poliesportiu Foto: TONY LARA

El River MoraBanc rep aquesta nit (21.00 hores, Poliesportiu) l'Unión Financiera Oviedo en un partit que pot significar el penúltim esglaó del River MoraBanc cap a l'elit del bàsquet espanyol. L'equip que dirigeix Joan Peñarroya podria cantar l'aliró la setmana que ve, en funció dels resultats d'aquesta jornada. La mirada estarà posada també, doncs, en el Quesos Cerrato Palencia, que visita la pista del Peñas Huesca a la mateixa hora.

Ara mateix són dos els triomfs d'avantatge respecte del segon classificat –tres pel bàsquet average– i quatre respecte de Breo, Burgos i Oviedo quan falten cinc jornades perquè acabi la temporada regular. El que perdi dels tres quedarà automàticament descartat per a l'ascens directe. Amb el Palencia cal treure la calculadora, perquè les opcions són més complexes d'esbrinar però en el fons és ben senzill: si els castellans guanyen i els andorrans perden el match ball haurà d'esperar almenys dues setmanes. A la inversa o si obtenen el mateix resultat sí estarà a tir l'ascens directe, ja que l'avantatge serà de +3 o +4 a falta de quatre jornades. I resumint: per ser campió, el River MoraBanc ha de guanyar un partit més que Palencia en les dues pròximes jornades.

Tot això són especulacions de les quals fuig el vestidor del conjunt tricolor. Ningú no desvia l'atenció en l'objectiu d'assolir l'objectiu. Res de celebrar abans de temps i continuar donant el màxim és el missatge que s'ha encarregat de deixar ben marcat en el cap de cadascun dels jugadors, perquè com més a prop està aquest equip de l'ACB, més respecte sembla que tingui pels rivals. Només és una capa protectora per no caure en eufòries que puguin desembocar en el que ara mateix seria tragèdia de tant a tocar que es té: no ascendir per la via directa. «Ara moment s'ha de tenir més respecte que mai pels altres equips perquè no hem guanyat res. Aquesta és una de les claus per les quals estem com estem», va admetre el tècnic després de definir l'Oviedo: «A casa no ha perdut cap partit i tenim molt present què ens podem trobar... Quan aquest equip està endollat, és molt perillós. Tenen molt a guanyar i poc a perdre, així que vindran a totes. Malament faríem si no esperem al millor Oviedo. Al Pumarín tenen grans ratxes de molt encert, estan invictes, però venir a la pista del líder també és una motivació que pot treure el millor d'ells. Saben a què juguen i no tenen mai por a equivocar-se o a fallar... És elogiable el joc atractiu que tenen». Com poden veure, un sac amb tones de floretes per evitar el relaxament.

El capità, Pablo Sánchez, va demostrar tenir la lliçó del míster ben apresa: «És un equip que mai es rendeix i que arriba carregat de confiança. És cert que els set partits que han perdut ha sigut a domicili, però no oblidem que està en el grup que lluita per l'ascens i se l'ha de tenir un respecte enorme». Pablo Sánchez, però, també va admetre que quan el River MoraBanc es posa les piles «ningú pot seguir el nostre ritme».

Així que aquest és el camí per a un equip en el qual de nou serà baixa Éric Sánchez, qui no acaba de recuperar-se de l'elongació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT