Pot ser la setmana vinent

• El líder no falla i el Palencia tampoc però en la pròxima jornada ja hi haurà opcions de ser equip ACB

Navarro, de nou magistral com a base (14 punts, 24 de valoració), defensat per Bassas, ahir al Poliesportiu. Foto: ÀLEX LARA

La maquinària del BC River Andorra MoraBanc continua sense mostrar símptomes de debilitat i ahir va ampliar el rècord de victòries consecutives a l’Adecco Or, que ja ascendeix a 11 –12 amb la Copa–, contra un Oviedo que definitivament ha deixat de tenir opcions de lluitar per la primera plaça. També va vèncer el Burgos, que manté les ínfimes esperances –també les pot tenir el Breo si venç avui– però sobretot el que interessa, el Quesos Cerrato Palencia, tampoc no va fallar i tot segueix igual amb una jornada menys. Queden quatre jornades i són tres els triomfs de matalàs. Això vol dir que la setmana vinent l’ACB es pot convertir en una realitat i això passa perquè l’equip de Natxo Lezcano perdi divendres a casa davant el cocinas.com i el de Peñarroya venci a la pista del Barça B.
La classificació de l’Oviedo no enganya. Els set partits que havia perdut fins ahir ha estat a domicili, però és un equip batallador i moltes d’elles va ser amb marcadors ajustats fins el final. Al Poliesportiu, però, es va trobar un River MoraBanc que quan trepitja l’accelerador «no hi ha qui segueixi el seu ritme», que diria Pablo Sánchez. Els visitants van aguantar fins el descans. A partir de llavors no va tenir resa a fer.
Des del primer quart, els alumnes de Guillermo Arenas van oferir un ampli ventall de possibilitats en atac que mantenia les forces igualades. L’alternança en el marcador va ser la tònica dels deu primers minuts. Peñarroya portava tota la setmana avisant del perill visitant en el tir exterior i dos triples seguits de Muñoz, formidable en aquesta faceta –4 de 4 al descans– van obligar al tècnic manresà a demanar temps molt, amb un enuig monumental en la xerrada mentre Ursa i Lupi demanaven més soroll a les prop de 1.350 persones que es van presenciar el partit. Era el 14-20 (minut 7) i aquesta bretxa, per com pintava tot, era per tenir en compte. Els crits van posar ferms als jugadors i en l’ingrés a pista, Pablo Sánchez i Blanch van tornar la moneda per deixar les coses igualades a l’acabament dels deu primers minuts (22-24).
Tret de les dues primeres cistelles (3-2 i 5-4), el River MoraBanc havia estat a remolc en el marcador i només iniciar el segon quart el capità es va enlairar per situar per davant al líder. Era un triple que va servir d’embranzida. Acte seguit Jesús Fernández va resoldre bé a la pintura i posteriorment Blanch va robar la cartera a Pérez per acabar esmaixant a plaer. Arenas va frenar a temps l’eufòria local amb un temps mort i 33-29 (minut 14).
No va canviar gaire el panorama, perquè després de cinc punts seguits dels visitants que capgiraven una vegada més la truita, el BCA va fer un parcial de 8-0 i abans del descans Muñoz tornava a deixar empremta amb dos triples per anar als vestidors amb un ajustat 43-40.
I arriba el quart del Copríncep. Va parar taula Pablo Sánchez liderant un parcial de 8-3 que sumat a un tir de tres previ de Dani López suposava trencar la barrera dels deu: 55-44 (minut 24). Arenas va demanar temps mort, però va ser tornar a pista i Blanch va començar el seu banquet de tirs (11 punts), taps (2) i pilotes robades (2). Cinc minuts més tard expirava el tercer acte amb un 68-56.
El River MoraBanc ja tenia el partit en el punt que volia, davant un Oviedo tocat, que no sabia com aturar els molts moments d’inspiració que estaven tenint els de Peñarroya. Sánchez va agafar la responsabilitat per recuperar terreny amb cinc punts seguits, abans de fer una personal que suposava la seva eliminació. I l’Oviedo, amb Pérez i Muñoz desaparescuts, es va deixar anar. Això ho va solucionar el BCA amb un 7-0 (77-61) que es va anar ampliant progressivament fins arribar a dominar de 19 (89-70) a falta de dos minuts així que el final va ser plàcid. Massa. L’Oviedo va acabar eixugant la renda fins els set punts però era igual. 90-83 i ja queda menys. Potser l’últim esglaó. H