PUBLICITAT

Projecte per construir un dels túnels de vent més grans del món

  • L'empresa catalana, que es vol expandir des del Principat, estudia instal·lar un complex turístic
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El túnel de vent d'Empuriabrava Foto: EL PERIÒDIC

una empresa catalana vol instaurar a Andorra un nou complex turístic amb un túnel de vent com a atracció principal. Es tracta d'una instal·lació com les que s'utilitzen per aprendre a fer paracaigudisme i practicar maniobres de vol. El vicepresident executiu de la Comissió de Relacions Institucionals i Internacionals de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Pere Augé, va explicar que l'empresa, Skydream Factory, aprofitarà l'obertura econòmica del país per instal·lar-se aquí i portar a terme la seva internacionalització i expansió des d'una societat establerta al Principat. Un projecte per al qual ja s'ha signat un contracte pel qual la CEA assessorarà en matèria fiscal i financera l'empresa per crear l'estructura mercantil i societària.

Actualment Skydream Factory disposa d'un túnel d'aquestes característiques prop de l'aeròdrom català d'Empuriabrava, un lloc famós per les escoles de paracaigudisme. La idea que volen implementar a Andorra va molt més enllà, però. Segons Pere Augé volen construir un complex turístic i d'esplai al voltant d'aquest túnel que podria arribar a tenir la repercussió de Caldea en termes turístics i que comptaria amb un dels túnels de vent més grans del món, va informar l'ANA.

Segons Augé, és un projecte de «realitat sobre el paper» perquè la CEA ja està contractada formalment per ells. De fet, Augé assegura que el projecte andorrà està en fase d'estudi urbanístic i que els comuns estan valorant diferents possibles emplaçaments. A més, la societat aquí constituïda controlaria altres complexos que també estan projectant arreu del món.

Andorra, ubicació perfecta / Segons la CEA, Andorra és el lloc perfecte per a un projecte d'aquestes característiques pel seu valor turístic i pel que ofereix des del punt de vista financer i mercantil i que, a més, podria esdevenir un «nou model econòmic i fiscal».

A banda, Augé també va destacar la importància de la reconversió de l'aeroport de la Seu per acollir vols comercials en aquest projecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT