PUBLICITAT

Escaldes desitja que la iniciativa privada prengui el relleu a Vivand

  • Molné reconeix que falta concertació empresarial per assegurar-ne la continuïtat però es mostra confiat
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La presentació dels primers indicadors d'afluència a la zona de vianants de Carlemany, Vivand Foto: TONY LARA

El conseller de Turisme d'Escaldes-Engordany, Eduard Molné, va explicar ahir que «la primera nit Vivand la vam organitzar amb la Cambra de Comerç i va anar tan bé –vam arribar a congregar 74.000 persones a l'avinguda– que vam decidir repetir-ho». El conseller responia així a les veus dissidents que segons la corporació local volen buscar tres peus al gat, però no obstant això, també va reconèixer que falta concertació empresarial, sobretot per agafar el relleu al comú en el seu rol de llançadora del projecte. «La voluntat del comú no és apropiar-se de res, ni del mèrit perquè els comerciants són els primers que participen en el projecte i també els costa diners» va dir però, va matisar que «precisament per això, el desenvolupament natural de Vivand és que la iniciativa privada prengui el relleu».

Molné va argumentar que «la nostra vocació és que una vegada el projecte ben consolidat els privats prenguin la iniciativa i dotin Vivand d'una entitat jurídica pròpia, que els comerciants gestionarien ells mateixos amb ajudes puntuals del comú si fos necessari». I va recordar que «fa uns mesos vam nomenar un gerent perquè fes d'interlocutor entre el comú i els comerciants, restauradors, hotelers i altres negocis de Vivand perquè la comunicació fos més fluïda i que l'avinguda pogués treballar per si sola ». El conseller de Turisme també va defensar el rol de precursora de la corporació local com a coordinadora de l'espai per a vianants i va dir que «el comú no està tancat en banda, sinó que la seva voluntat és dialogar». Amb tot, va advertir que «seria molt desitjable per al futur desenvolupament de la zona comercial que els actors de la mateixa s'impliquessin més, perquè de moment, el comú assumeix la despesa de dinamització al 100%, però no ho podrà assumir per sempre ». Molné va recordar que el Comú d'Escaldes-Engordany destina una partida del pressupost d'aquest any a Vivand que s'invertirà en dinamització però també en altres aspectes no menys importants, com ara la millora de tota la senyalització, no només de la zona, sinó també de la parròquia per millorar-ne la circulació arran dels canvis que hi ha introduït el tancament d'un tram de l'avinguda Carlemany per fer-hi la zona comercial per a vianants. I va defensar que «estem convençuts que Vivand és important per a la parròquia i per al país, i crec que ho podrem demostrar ara que tenim la comissió d'indicadors més consolidada». El conseller de Turisme es va mostrar prudent però alhora optimista, i va afegir que «encara considerem que hem de mesurar-ho molt tot plegat, però no dubtem que la pròxima nit Vivand, també serà un èxit».

Divulgació / Molné també va reconèixer que per obtenir més quòrum, la taula de dinamització de Vivand, integrada pels cònsols i els presidents de la Federació d'Associacions de Comerciants, Carlemany Calidae i la Unió Hotelera, es reuniran amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS)perquè «tots confiem en el seu poder de convocatòria i en la seva experiència». I va argumentar que «la CCIS pot convocar més operadors».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT