PUBLICITAT

Cadenes foranes s'interessen per fer un complex turístic a Naturlàndia

  • La zona més convenient per construir el ?resort' seria entre la cota 1.600 i la 2.000
  • Gil reconeix que el dèficit d'oferta hotelera a la parròquia afecta l'afluència al parc
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Joves esquiadors a la Cota 2.000 de Naturlàndia Foto: ÀLEX LARA

Empreses privades de fora del país han vist en les instal·lacions de Naturlàndia una opció de negoci turístic. Segons va explicar la cònsol de Sant Julià, Monsterrat Gil, han mostrat interès per ampliar la seva cadena hotelera a la parròquia laurediana. Estudien instal·lar-hi algun hotel o fins i tot anar més enllà i fer-hi un resort, és a dir un complex turístic amb zona hotelera però també de relax i d'oci.

«Hi ha cadenes importants que ens han vingut a visitar i que volen invertir. Suposo que algun d'ells tirarà endavant un projecte», va manifestar Gil, tot i que va afegir que de moment no hi ha res lligat i només són propostes, «estem esperant la seva resposta». Pel comú, el més factible seria l'opció d'instal·lar un resort, això si, més a baix de la Cota 2.000 –que és on hi ha el parc d'animals i les pistes d'esquí nòrdic–, perquè tenint en compte l'alçada i les condicions del terreny, «és inviable». L'ideal, al parer de la cònsol, seria o entre les cotes 2.000 i la 1.600 (al Camp Base), «o si pot ser a la 1.600, millor».

El comú lauredià està molt interessat en què aquestes iniciatives foranes es puguin arribar a consolidar, ja que seria una manera de dinamitzar més Naturlàndia i potenciar-hi estades de més d'un dia. Tot i que tenen clar que ha de ser un projecte exclusivament privat. «Necessitem terrenys, i nosaltres a nivell comunal no en tenim. I pel que fa als terrenys privats, fins ara no han tingut les facilitats que buscaven», va assegurar Gil.

Dèficit hoteler / El projecte en el qual s'han interessat cadenes hoteleres foranes permetria pal·liar en bona part una de les principals problemàtiques de la parròquia i de la pròpia Naturlàndia. Tal i com va assegurar la cònsol a aquest rotatiu, falten hotels. «Sant Julià té una mancança important de places hoteleres i això repercuteix en el projecte de Naturlàndia», va manifestar. «Tenir més sortida hotelera seria important, per donar resposta a les necessitats que ara mateix té el parc d'animals i Camprabassa». O encara més: «Un bon ressort seria tot un èxit».

Actualment, a tota la zona de Naturlàndia només s'hi pot fer nit al refugi de la Cota 2.000, tot i que només hi ha una oferta de vuit habitacions, i un petit hotel entre la 2.000 i el Camp Base. El nombre de llits es veurà ampliat les properes setmanes amb la inauguració de la casa de colònies. Malgrat això, l'oferta hotelera segueix sent insuficient, fet que fa que famílies que van a passar el dia a les instal·lacions del parc optin per passar la nit als hotels de les parròquies centrals. Es perd una oportunitat, en aquest sentit, perquè repeteixin visita a Naturlàndia el dia següent, considera la cònsol.

Amb tot, «l'administració no pot fer res amb el dèficit hoteler, ha de sorgir de la iniciativa privada». Gil va assegurar que seguiran treballant en aquest aspecte durant els gairebé dos anys que els queda d'aquest mandat. Almenys, i si no pot ser ampliant l'oferta hotelera, treballant perquè «els hotels de la parròquia millorin el seu aspecte».

10.000 visitants al gener / Malgrat la manca d'hotels, Naturlàndia gaudeix d'una bona salut pel que fa a visitants. S'ha començat l'any amb xifres superiors a les de l'any passat en el mateix període. Al gener es va arribar als 10.000 visitants, quan al mateix mes del 2013 van passar per les instal·lacions 3.500 persones. Un fet que demostra que les instal·lacions funcionen, va plantejar la cònsol. Tot i això, també va reconèixer que les bones condicions meteorològiques i la neu caiguda, que ha permès obrir les pistes d'esquí nòrdic al 100%, també estan ajudant a aquest bon inici de temporada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT