PUBLICITAT

Els parcs naturals faran promoció conjunta a l'exterior

  • S'unifica el sistema de comptatge de visitants i la gestió del patrimoni
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els cònsols de les cinc parròquies (faltava el d'Encamp), formalitzen l'acord, ahir Foto: TONY LARA

Els comuns d'Escaldes, Ordino, Sant Julià, la Massana, Encamp i Andorra la Vella van signar ahir un conveni de col·laboració tècnica i patrimonial dels espais naturals protegits del país, concretament la vall del Madriu-Perafita-Claror i els parcs del Comapedrosa i Sorteny. L'acord signat ahir substitueix l'anterior, que van tancar el 2008 la Massana i Ordino com a titulars dels parcs del Comapedrosa i Sorteny. Entre d'altres aspectes de col·laboració, el nou conveni permetrà promocionar turísticament els espais protegits del país a l'exterior i de manera conjunta. D'aquesta manera «es millora la informació que es facilitarà al visitant a la vegada que s'optimitzen els recursos humans i materials», va destacar ahir la cònsol laurediana i actual presidenta de la Comissió gestora de la Vall del Madriu, Montserrat Gil.

D'altres aspectes que destaquen fruit d'aquest acord són el seguiment conjunt de les espècies florístiques i faunístiques d'interès, o l'elaboració de cartografia. A més, s'intercanviaran coneixements tècnics a l'hora de realitzar inventaris de patrimoni natural i cultural, es faran formacions conjuntes al personal tècnic i s'establirà un protocol per desenvolupar una carta a nivell europeu que doni una imatge internacional de turisme sostenible. També es farà servir el mateix sistema de comptatge de visitants, per tenir una informació més fidel sobre afluència.

En relació a la promoció a l'exterior, s'editarà material conjunt de promoció dels espais naturals i es linkaran les pàgines web dels tres parcs. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT