PUBLICITAT

La marxa de població dóna menys feina al Raonador

  • Es mantenen el nombre de queixes en l'apartat de l'Administració
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Menys expedients i menys en l'àmbit social. Aquesta és la conclusió que s'extreu de l'informe del Raonador del Ciutadà relatiu al 2013. Josep Rodríguez ha atès un 5,2% menys d'expedients, dels quals, la davallada més important és en el sector social, un 23% menys, que «podria ser degut al moviment migratori motivat per la crisi econòmica». Es mantenen el nombre de queixes en l'apartat de l'administració general i pugen lleugerament les relatives al sector penitenciari. D'altra banda, malgrat que el raonador no té competències, augmenten les queixes en el sector privat, concretament en l'arrendament de finques urbanes.

La institució del Raonador del Ciutadà, presidida per Josep Rodríguez, ha resolt aquest 2013 un total de 291 expedients, xifra que representa un 5,2% menys que els de l'any passat.

És la primera vegada en els darrers anys que baixa el nombre d'expedients atesos pel raonador, segons es pot constatar de la memòria de la institució relativa al 2013 i publicada al Butlletí del Consell General ahir, informa l'ANA.

La memòria destaca que la davallada ve motivada en gran mesura per la disminució dels casos en el sector social (66 expedients per 86 de l'any passat) i concretament en el subapartat de les pensions que conjuntament amb les de la CASS han estat un total de 33. Segons el raonador aquest fet podria ser degut «pel moviment migratori motivat per la crisi econòmica». Altres tràmits socials (22); infants i jovent (5); i seguretat viària (1) completen la llista de l'àmbit social.

També disminueixen les queixes relatives a la mala actuació per part de determinats funcionaris, tot i que els expedients relatius a l'Administració general es mantenen en 83 (84 l'any passat) en bona part motivat per l'augment a les causes relatives a l'administració penitenciària.

Pel que fa a l'administarció de la Justícia han estat un total de 41 els expedients tractats, que han estat tramesos al Consell Superior de la Justícia ja que el raonador no pot actuar directament en aquests casos.

Molt minoritàries han estat les qeuixes relacioandes amb el món de les finances (5) i de l'urbanisme (2). Josep Rodríguez, però, tot i no tenir competències en els assumptes entre particulars, també ha rebut queixes relacionades amb aquest sector.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT