PUBLICITAT

Reinserció dels presos a través del futbol

  • Un acord entre la FAF i el Centre Penitenciari permetrà que els interns puguin formar-se com a monitors i a àrbitres
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Santos i Garcia formalitzen l'acord, ahir a la FAF. Foto: FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) entrarà a les instal·lacions del Centre Penitenciari de la Comella. Ho farà a través d'un conveni signat ahir entre les dues parts, amb l'objectiu d'incentivar la pràctica i la formació sobre futbol entre els interns de la presó. L'acord permetrà, entre d'altres aspectes, que es puguin organitzar partidets futbol sala dins de la presó, la celebració de xerrades de jugadors i cos tècnic de la selecció andorrana, i la possibilitat que els interns puguin obtenir titulacions de monitor i d'àrbitre d'aquest esport.

El director tècnic de la federació, Ricard Rodrigo, va exposar que potenciar l'esport dins la presó serveix com a «motivació» entre els interns i els permet «canviar la rutina» del dia a dia. En relació a la possibilitat d'obtenir titulacions oficials de futbol sala va destacar que podrien ser una via per a la reinserció d'aquests presos un cop surtin de la presó, i més «tal i com està el panorama laboral».

La federació aportarà, a més a més, material a la presó perquè es puguin practicar el futbol sala i també un monitor que hi assistirà entre tres i quatre hores la setmana. Fins i tot se celebraran partits entre interns de la presó i seleccions nacionals inferiors.

Per la seva part, el director del centre penitenciari, Miquel Àngel Garcia, va manifestar que la «pràctica de l'esport fomenta el companyerisme entre els interns, el respecte per les normes i la cohesió de grup». També va recalcar que aquest conveni neix en part fruit de les recomanacions del Consell d'Europa en relació a la pràctica de l'esport com a fil conductor per a la reinserció.

Finalment, el director del centre de la Comella va exposar que malgrat no disposen d'un camp de futbol a la presó, sí que tenen un pati amb unes dimensions suficients per a poder fer-hi partits. També va mostrar-se convençuts que la gran majoria dels interns participaran a les activitats organitzades fruit del conveni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT