PUBLICITAT

Més de 60 persones assisteixen al clúster de tecnologies i salut

  • Es tracta de fer sinergies amb el clúster d'innovació
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Els participants al clúster celebrat a la Massana, ahir Foto: ACTUA

El primer clúster d'ehealth organitzat per la iniciativa Actua es va celebrar ahir amb la presència de més de 60 participants. Es tracta d'una proposta que sorgeix arran de la demanda dels membres dels clústers d'innovació i de salut i benestar per generar sinergies de treball entre els dos grups. La trobada va tenir lloc a la sala la Closeta de la Massana amb la voluntat de portar els clústers a diferents parròquies.

La jornada de treball va començar amb la presentació de Hervé Denudt, responsable del projecte Ariège Expansion, creat l'any 2010, amb l'objectiu de promoure dinàmiques de treball i reunions entre diferents actors socials. El 29% de la població de la zona de l'Arieja té més de 60 anys i volen aprofitar aquest element per potenciar les tasques d'investigació en gerontologia. Per facilitar la feina als investigadors han desenvolupat un concepte d'incubadora integrat en les mateixes instal·lacions hospitalàries.

La següent presentació va anar a càrrec dels emprenedors, Marc Camp i Ruper Fornell, de l'empresa mybeweeg, que està desenvolupant una xarxa social que lliga l'esport i la salut en un mateix producte. Per la seva banda Xavier Wagner, responsable del projecte Smart Risk Santé va explicar com es poden controlar els consums energètics dels domicilis, i a la vegada obtenir informació sobre els hàbits d'utilització i patrons de comportament de la gent gran.

A continuació el doctor Laurence Bories, metge especialista en geriatria del Centre Hospitalier du Val d'Ariège, va explicar el projecte Sacha. Es tracta d'un enginy tecnològic inserit a la pell de les persones que permet controlar els pacients amb Alzheimer. Per la seva banda Mary Latouille va presentar una plataforma d'innovació formada per una xarxa d'experts en matèria de salut que els permet avaluar diversos projectes relacionats amb la salut i les noves tecnologies.

La sessió va finalitzar amb la ponència de l'enginyer, Jordi Celades de l'empresa Andorra Telecom, que va presentar el projecte d'ubicar sensors a la llar d'una persona gran a la Massana, i facilitar un geolocalitzador a aquesta persona.

Missió empresarial / D'altra banda, el secretari d'Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, va aprofitar el clúster per presentar la propera missió empresarial que es durà a terme el 13 de maig a Lisboa. La delegació governamental i empresarial andorrana estarà encapçalada pel ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya i té com a objectiu sensibilitzar tots els agents econòmics portuguesos sobre el procés d'obertura econòmica d'Andorra, així com promoure el procés d'internacionalització de les empreses andorranes.

Durant la missió es duran a terme diferents presentacions sobre Andorra amb l'objectiu de posicionar el país com a lloc per atreure inversió estrangera, així com es facilitaran trobades entre empresaris andorrans i portuguesos. Aquesta missió està organitzada per l'Agència per a la Inversió i Comerç Exterior de Portugal (AICEP) i el Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT