PUBLICITAT

AD800 aspira a presentar-se en solitari a les eleccions

  • La plataforma ha de decidir per quina estructura jurídica opta
L. F .M
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Imatge de la reunió d'AD800 del passat dimarts. Foto: ANA / M. C

La plataforma ciutadana AD800, que dimarts al vespre va decidir canviar la seva forma jurídica per poder-se presentar a les properes eleccions, té intenció de fer-ho, inicialment, en solitari. Tanmateix, el seu portaveu, Manel Montoro, va dir que «desconeixem si ens farem prou grans per no haver de pactar i presentar-nos sols, o haurem d'anar a buscar pactes». En aquest sentit, va admetre que la relació d'AD800 amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha estat bona, ja que aquesta sempre ha col·laborat quan se li ha demanat, facilitant, per exemple, els espais per recollir signatures. D'aquí, però, a pactar amb ella Montoro va dir que «arribat el moment s'hauria de valorar i veure si hi han afinitats i ens entenem». A més, Montoro va afegir que «hi ha molta gent del PS que participa al grup obert i amb els quals ens portem bé, i això no vol dir que pactem amb el PS».

LA REUNIÓ PER DECIDIR / Tal i com va informar l'ANA dimarts a la nit l'associació AD800 va votar en una reunió pública amb una vintena d'assistents, transformar-se i constituir-se properament com a grup polític.

Montoro es va mostrar satisfet del feedback durant la reunió i del fet que tots els assistents hi intervinguessin.

Entre els objectius a curt termini de l'ideari que van presentar a la reunió hi ha mantenir el principi d'igualtat de classes socials, que part del programa electoral estigui fet a petició dels votants, no definir-se com a partit de dretes o d'esquerres sinó actuar en funció de la situació del país; lluitar per la transparència de la CASS, el SAAS, el Govern i qualsevol organisme que gestioni fons públics, optimitzar els recursos de l'administració pública i lluitar contra els sous astronòmics, implantar l'IRPF, atraure societats estrangeres i residents passius amb una política menys agressiva d'impostos, garantir unes pensions dignes a curt i llarg termini o la implantació del joc a Andorra com a atractiu turístic, entre altres. Més a llarg termini van parlar de l'obtenció de la nacionalitat andorrana als 15 anys de residència, el vot electrònic o el vot dels residents a les comunals al cap de cinc anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT