PUBLICITAT

Les beques escolars s'amplien als estudis universitaris de segon cicle

  • Els canvis a la llei també impliquen la desaparició dels crèdits a l'estudi
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Suñé i la directora d'Ensenyament Superior i Recerca, Meritxell Gallo, ahir. Foto: ANA / G. L. T.

La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, va informar ahir del projecte de modificació de llei que regula els ajuts a l'estudi. Els motius dels canvis, que el Govern entrarà a tràmit parlamentari la setmana vinent, són la inclusió, dins el programa públic de beques, dels alumnes que cursen estudis de segon cicle d'ensenyament superior. Suñé va recordar que és un aspecte que feia temps que calia tractar tenint en compte la nova estructura de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, en el qual s'hi troba inclòs Andorra.

La voluntat és que els canvis normatius puguin ser aplicats ja el curs vinent, motiu pel qual el Govern ha reservat una partida de 600.000 euros donada la previsions d'elevada demanda d'alumnes de segon cicle universitari que puguin estar interessats en les ajudes, segons va assegurar la ministra. Els 600.000 euros s'inclouran a la partida total de beques. Durant aquest curs s'ha superat els 2,4 milions d'euros, entre les beques generals d'educació (1,3 milions) i les beques a l'ensenyament superior a més del Premi Nacional a l'Estudi (1,1 milions d'euros). Són partides pressupostàries que han anat augmentant els darrers anys degut a un augment paral·lel de la demanda d'ajuts per part d'estudiants.

Aquest no és, però, l'únic canvi a la llei. També contempla la desaparició dels crèdits a l'estudi. L'any passat se'n van concedir quatre, i es va destinar una partida de 45.000 euros.

Pel que fa als requisits per poder accedir als ajuts, no pateixen modificacions. Es valoraran criteris personals, familiars, econòmics, territorials i acadèmics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT