PUBLICITAT

Jornada grisa amb només Pallàs fregant l'objectiu del Top 30

  • En el gegant, Raméntol i Gutiérrez queden fora en la segona mànega; en el supergegant, Oliveras falla
R. M. S.
SOLDEU

Periodic
Sara Raméntol, que ahir va quedar fora en la segona mànega, durant la cursa a la pista Avet Foto: GRANDVALIRA

La jornada d'ahir de les finals de la Copa d'Europa es pot catalogar com a grisa perquè els primers espases, Marc Oliveras i Mireia Gutiérrez –encara recuperant-se de la seva malaltia–, no van acabar les curses, però una jove com Carmina Pallàs va fregar el Top 30 amb la 31a posició en una jornada en què la seva companya Sara Raméntol va quedar fora en la segona mànega del gegant, quan en la primera va deixar mostres que podia tenir a tocar el desitjat objectiu de la FAE.

En el gegant femení, Pallàs es va quedar a una posició de marcar punts de Copa d'Europa. Va fer un temps 2min 24,39s, a 9,51s de la guanyadora, la italiana Nicole Agnelli (2min 14,88s). L'andorrana havia acabat la primera mànega en la 41a posició. «He estat a punt dels 30, sí, però bé, poc a poc», va dir en meta la jove esquiadora. «Han sigut dues mànegues prou correctes i estic molt contenta d'haver pogut fer aquest gegant aquí a l'Avet», hi va afegir.

Sara Raméntol, per la seva part, que en la primera mànega havia estat 39a classificada, en la segona però va quedar eliminada. Pel que fa a Mireia Gutiérrez, després de dies malalta, va disputar el gegant per agafar rodatge de competició de cara a l'eslàlom d'avui. «He corregut perquè és a Andorra», va dir en declaracions a RTVA. En la primera mànega, Gutiérrez havia estat 46a i última, i en la segona va quedar fora en el mur final i a ulls del públic que l'animava.

Avui l'eslàlom femení a la pista Avet començarà amb la primera mànega a les 9.30h i la segona a les 12.30h.

OLIVERAS, FORA EN EL SUPERGEGANT / Com ja li va passar el dia anterior en el supergegant de la Copa d'Europa que substituïa el de Sarntal del seu moment, Marc Oliveras ahir tampoc no va poder acabar. «He tingut un petit error a la meitat i al revolt gran he entrat un pèl directe en línia per intentar recuperar una mica de temps, però m'he passat i a darrere no he pogut entrar», va dir, per continuar explicant que estava «decebut perquè no he passat la meta». «Fa dos dies que tinc errors», va assegurar, «estic esquiant molt bé, molt fort, però estic fent errades que no m'acaben de deixar estar on vull estar». Amb tot, Oliveras era «positiu» perquè els seus entrenadors li transmeten que està esquiant «bastant fort, bastant bé». Per al descens d'avui –es disputa a les 9.30h l'entrenament oficial, i a les 11.00h el descens que estava programat per diumenge, canviat pel vent que s'espera–, l'objectiu no varia: «Si podem entre els 30, que penso que és factible, ja estaria bé».

Però la participació masculina va tenir de protagonista positiu Robert Solsona, que el dia anterior ja havia estat el millor andorrà i ahir, 59è, va repetir. «Em cau una mica més de temps que ahir –per dijous–, però estic content. He fet millor crono d'Andorra, però tots som capaços de fer el mateix, i s'ha vist als entrenaments», va assegurar. Solsona va marcar 1min 36,72s, a 6,13s del guanyador, el noruec Aleksander Aamodt Kilde (1min 30,59s). En el lloc 60, va acabar Matias Vargas amb 1min 37,72s, mentre que Àxel Esteve va estar 61è amb 1min 38,21s. Josh Alayrach va ser 62è (1min 39,57s).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT