PUBLICITAT

El 2013 es tanca amb un 2,1% menys d'assalariats

  • La massa salarial, de 91,7 milions, va caure un 1% el desembre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un treballador a les pistes d'esquí Foto: TONY LARA

El nombre total d'assalariats del desembre va ser de 37.072 persones, el que suposa un descens del 0,3% respecte al mateix mes de l'any anterior, en què se'n van registrar 37.176. Segons va informar el Departament d'Estadística a través d'un comunicat, la mitjana d'assalariats d'acord amb les dades dels últims dotze mesos és de 35.039, amb variacions negatives del 2,1% respecte les dades dels últims dotze mesos del període anterior.

Les dades mostren que el sector de l'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, manté una acusada variació a la baixa del 13,7% (dades del desembre en relació a les del desembre del 2012). Des d'Estadística també van voler destacar el descens dels sectors construcció, amb el 8,5%; i venda i reparació de vehicles de motor i comerç a l'engròs i intermediaris del comerç, ambdós amb el 3,6%. En canvi, presenten augments significatius del nombre d'assalariats els sectors altres activitats socials i serveis personals, amb el 6,7%; activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb el 4,3%; i sistema financer, amb un 2,6%.

Menys massa salarial / Pel que fa a la massa salarial del desembre, va situar-se en els 91,7 milions d'euros, de manera que la variació és negativa (0,9%) respecte al mateix període de l'any anterior. Estadística va assenyalar que aquest mes destaca el sector de l'agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un descens del 13,9% i sistema financer, amb una davallada del 10%. En canvi, producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, destaca amb un augment del 18,4% i el sector altres activitats socials i serveis personals, amb un increment del 9,3%.

D'acord amb les dades del 2013, la mitjana mensual de la massa salarial és de 70,03 milions d'euros, el que suposa una disminució del 2,6% respecte a l'any 2012.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT