PUBLICITAT

La directora de l'EENSM dimiteix

  • La Junta rectora es va reunir dimecres passat i va examinar les candidatures per dirigir l'Albó
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presidenta de la Junta, Pilar Díez, i la directora, Carolina Serra, amb l'alcalde de la Seu, Albert Batalla. Foto: TONY LARA

La directora de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), Carolina Serra, va presentar la renúncia al càrrec per motius personals, segons va informar ahir la Junta rectora de l'EENSM en un comunicat de premsa. Després de 27 anys al front de la direcció de l'EENSM, Serra retornarà a la plaça de tècnic especialista en psicologia per a la que va ser contractada en iniciar la seva trajectòria a l'Escola. La Junta rectora també va expressar ahir el seu agraïment «més sincer per la dedicació i el treball desenvolupat per Carolina Serra» i va anunciar que dilluns es tornarà a reunir de manera extraordinària per analitzar la nova situació amb «l'objectiu de trobar la persona que ha d'encapçalar l'equip directiu de l'EENSM». Mentrestant, Serra continuarà al capdavant de l'Escola com a directora en funcions. La dimissió de Serra no va sorprendre en cercles propers a l'Escola després que la Junta rectora de l'EENMS decidís, fa poc més d'una setmana, destituir Cel Monteiro, directora de la residència l'Albó a causa dels disfuncionaments constatats en aquest equipament lligat a l'EENSM, que acull persones afectades per limitacions psíquiques i físiques més severes.

La reunió de dimecres / De fet, dimecres passat, la Junta rectora de l'EENSM es va reunir per examinar les candidatures que se'ls havien presentat per substituir, en un principi, Monteiro a la direcció de l'Albó. La presidenta de la Junta, Pilar Díez va, explicar que «les sotmetrem a la direcció de l'Escola perquè ens comuniqui el seu criteri i ens ajudi a triar la millor opció» i que en el cas de que això no fos possible «demanarem un veredicte extern a persones qualificades». Díez va confirmar també que la persona que substituirà Monteiro serà «titulada i especialitzada» i va afegir que «hi ha molts canvis que ens agradaria introduir a l'Escola». Cosa que va argumentar defensant que «els nens han de poder anar al teatre, al cinema, fer esport i en definitiva portar una vida el més integrada possible en el conjunt de la societat».

Díez es va mostrar optimista de cara al relleu de Monteiro i va reiterar que «hi ha coses que no es poden deixar passar». Tant és així, que si Serra va presentar la renúncia ahir, tot fa pensar que la conversa amb la Junta rectora la va mantenir dimecres passat. En declaracions fetes ahir a l'ANA, Díez va explicar que «Serra ens ha ajudat en el procés i aviat mantindrem les converses necessàries per tancar la qüestió», referint-se al possible candidat o candidata per ocupar el nou càrrec vacant. I va afegir que «la conversa amb Serra va ser francament agradable i no va demanar res extraordinari».

La presidenta de la Junta rectora de l'EENSM també va assegurar que «la renúncia de Serra no comporta cap remuneració extraordinària» i va expressar «l'agrai?ment me?s sincer per la dedicacio? i el treball desenvolupat per Carolina Serra al llarg de 27 anys al capdavant de la direccio». Díez va argumentar que la demanda de Serra en presentar la renúncia «era quedar-se a l'escola perquè la seva vocació i la seva vida són aquests nens», i va afegir que «per això en principi es quedarà dins el programa Impuls». Si «la conversa amb ella va ser francament agradable, i hi va haver acord en els termes del relleu, perquè no ha demanat res extraordinari i ha sigut molt prudent», pel que fa a la futura direcció, Díez va afegir que «hem tingut en compte les pautes que Serra ens ha donat i que ens han semblat bé». Per últim, va reconèixer que «la persona que la substituirà la tenim bastant clara», però no va voler avançar-ne el nom fins que no «s'arribi a un acord».

El detonador / Cal recordar que la destitució de Monteiro va ser provocada per la intoxicació d'una resident a la qual s'havia subministrat dues vegades la medicació. Una medicació que la infermera prepara i desa en un distribuïdor de medicaments que assenyala el dia i l'hora de cada presa. La intoxicació de la noia afectada per una malformació al cervell i atacs epilèptics severs, va produir-se quan l'educadora que li va administrar la dosi del vespre es va oblidar d'anotar-ho en el registre i l'auxiliar en veure que no hi havia tal anotació, li va tornar a administrar la dosi del vespre, però del dia posterior. Per sort, els implicats en el desafortunat episodi –que també van ser sancionats per la Junta– es van adonar a temps de l'error, i van avisar de seguida al metge de l'Escola que encara es trobava als locals. El facultatiu va demanar el trasllat de la noia a l'Hospital de Meritxell on se li va fer un rentat d'estomac i al cap d'unes hores va poder tornar a la residència l'Albó.

Sigui com sigui, des d'aquest incident, les relacions de la Junta amb la direcció del centre es van anar centrant en una reestruturació que se salda amb els relleus a la direcció de l'EENSM i de la residència l'Albó, tot i que a demanda seva, Serra tornarà a ocupar la plaça de tècnic especialista en psicologia a l'Escola. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT