PUBLICITAT

Jugant a ser consellers

  • Al matí, ni polítics ni política: és el moment de la música, la història i els ciutadans anònims
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELA

Periodic
Uns infants juguen amb el ?photocall' de consellers instal·lats a la plaça del Consell General, ahir Foto: TONY LARA

El dia de la Constitució és una jornada marcadament política, almenys pel marc històric que la defineix i també per alguns dels actes tradicionals que any rere any fan noticiable la jornada. Però això són esdeveniments que sobretot es donen a la tarda, durant la sessió extraordinària del Consell General, amb postfotografia a les escales i la recepció (amb vestit de gala) oferta pel síndic, Vicenç Mateu.

Al matí és una altra història. La història dels ciutadans. Anònims però amb ganes de participar de la festa andorrana i de conèixer una mica més la història-cultura que l'envolta. Conèixer-la a través de les visites guiades a Casa de la Vall, cada mitja hora, sempre plenes (unes 300 persones les han gaudit entre dijous i divendres). O a través del concert de les corals, al vestíbul del nou edifici, amb bon ambient i fins i tot amb moments de disbauxa (amb fotografia de grup a la plaça, per rememorar el moment). Però també amb moments institucionals, amb la cantada de El Gran Carlemany.

I posteriorment, el concert del quartet de l'ONCA, deixant una bonica imatge d'un vestíbul ple a vessar per escoltar un concert amb música del Manual Digest, a càrrec del quartet de corda format pels violins Josep Martínez i Francesc Planella, la viola Sílvia Garcia i el violoncel Mireia Planas. A tall de recordatori, 12 hores abans el mateix vestíbul va ser l'escenari d'un concert de rock juvenil. Hi ha moments per tot.

Ahir era dia de fotos. Fotos de polítics, de les corals, i d'infants que trepitjaven l'hemicicle i feien veure que pronunciaven discursos grandiloqüents com els que veuen, a la tele, dels seus polítics. A fora, quan sortien, es feien una fotografia al photocall instal·lat al bell mig de la plaça, on se simulaven tres consellers dels més clàssics. I els seus pares, mentrestant, els intentaven explicar una mica més en què consisteix tot això que estaven visitant: que si lleis, que si parlament, que si debats, que si grups parlamentaris...

I per acabar amb tota aquesta jornada festiva, res més cultural que una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Principal de Berga.

En resum, un matí complert per als ciutadans que van optar (o per pròpia voluntat o per incompatibilitat) per quedar-se a Andorra i no aprofitar el pont per fer una escapadeta, ni que sigui a la veïna Seu d'Urgell al ja també tradicional Mercat de les Oportunitats. Però el degoteig de gent va ser constant. Això si, el nou aparcament del Centre Històric, inaugurat aquesta setmana i ubicat just a sota la plaça del Consell, ben buit. Dos, tres cotxes a molt estirar. Queda encara fer-li una mica més de promoció (i ja de pas, millorar la senyalització, que deixa molt que desitjar). Potser millorarà la cosa a partir de divendres vinent, en què s'inauguren les noves dependències comunals d'Andorra la Vella, amb Servei de Circulació inclòs. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT