PUBLICITAT

Andorra durà un combinat experimentat a l'Olimpíada

  • L'objectiu és acabar per primera vegada de la meitat cap amunt
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Simonet, novetat a l'Olimpíada, a l'Open 2009. Foto: TONY LARA

Andorra durà a Khanty Mansiysk (Rússia) un equip experimentat de cara a superar el millor resultat de la història en l'Olimpíada d'escacs 2010. El repte, per tant, serà acabar entre els 75 primers sobre un total de 150 països. "D'altres anys vam fer millors resultats, però també es cert que hi havien menys equips en competició; l'objectiu és acabar per primera vegada de la meitat cap amunt", va indicar ahir el director tècnic de la Federació i número u andorrà Òscar de la Riva. El millor registre va ser un 57è lloc a Dubai el 1986, amb 108 nacions.

El mateix De la Riva, amb sis olimpíades consecutives a les esquenes, serà el primer tauler de l'equip que també formaran Raül Garcia --catorzena participació--, Daniel José --setena--, Vicens Santamaria --onzena-- i Marc Simonet --vuitena--, l'única novetat en detriment de Joan Fernández respecte de l'Olimpíada del 2008 a Dresden, on Andorra va ser la 110 de 154 equips.

EL 50% DE PUNTS Per tal d'aconseguir aquest repte segons De la Riva Andorra hauria d'aconseguir un "50% dels punts en joc" o fins i tot més, ja que aquesta xifra ja es va aconseguir al 1986, al 2000, al 2002 i al 2004 i en cap d'ells va poder acabar de la meitat cap amunt. De fet la mitjana de victòries des que Andorra participa en una Olimpíada --ho fa de manera ininterrompuda des del 1968 a Lugano-- és d'un 41%, o el que és el mateix, 487 punts sobre 1176 possibles. Un altre dels reptes serà el de ser el millor petit país. Andorra té un nivell similar a Luxemburg, Mònaco i les Illes Fèroe, que es presenten com els seus principals rivals en aquest aspecte. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT