PUBLICITAT

Actes folklòrics i divulgatius a la quarta Fira de la Diversitat

  • Una exposició mostra com es viuen lluny de casa les tradicions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una bandera multicultural oneja, durant l'edició de l'any passat Foto: TONY LARA

La celebració del Dia mundial de la diversitat comptarà aquest any amb la participació de 25 associacions que mostraran les seves tradicions i costums. Les activitats s'allargaran durant tota una setmana del 18 al 24 de maig, encara que el dia fort serà dissabte amb l'exposició d'estands, la cercavila i mostres de balls a la plaça Guillemó. Segons va destacar la directora de Participació Ciutadana d'Andorra la Vella, Patty Bafino, «s'han organitzat activitats esportives i de divulgació de manera que no tot és dansa i menjar». L'objectiu, segons va assenyalar la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, és «ajudar des de les institucions a difondre i donar a conèixer» la tasca de les associacions. Malgrat que la xifra és similar a la d'altres anys, encara que hi ha rotació, aquesta edició aproximadament la meitat serien entitats que representen tradicions o activitats del país, va informar l'ANA.

L'Associació d'amics solidaris amb el poble sahrauí, l'agrupació sardanista andorrana, l'associació cultural argentina La Querencia, l'associació de residents i empatitzants de Venezuela, la Casa Rússia, els Fallaires d'Andorra la Vella o l'associació de Ball estil caribeny, entre altres, participaran en la quarta edició de la Fira.

De fet, des d'aquest dilluns ja es pot visitar l'exposició sobre com es viuen les diferents tradicions lluny de casa amb fotografies i informació de les diferents comunitats a la Llacuna. Aquest diumenge tindrà lloc el 10è torneig de cases regionals i comunitats d'Andorra i durant tota la setmana es podran visitar els aparadors dels comerços del centre històric que mostraran els vestits regionals dels diferents països i cultures.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT