PUBLICITAT

El fiscal accepta que Pallerols faci treballs socials

  • La fiscalia és favorable a substituir la presó per beneficis a la comunitat
EL PERIÒDIC
BARCELONA

El fiscal s'ha mostrat favorable que l'Audiència de Barcelona substitueixi per treballs en benefici de la comunitat la pena de set mesos de presó que va imposar l'empresari andorrà Fidel Pallerols i l'exsecretari d'Organització d'UDC Vicenç Gavaldà per desviar ajudes públiques.

En el seu escrit remès a la secció segona de l'Audiència, el fiscal Fernando Rodríguez Rey sosté que no s'oposa a la substitució de la pena de presó sol·licitada per les defenses de Pallerols i Gavaldà, sempre que hagin satisfet les penes de multa que se'ls van imposar.

Tots dos van ser condemnats a set mesos de presó cadascun pel desviament de subvencions públiques del cas Pallerols, una trama de la qual es va lucrar UDC, i l'Audiència de Barcelona va ordenar el mes passat el seu ingrés immediat a la presó després que el Govern els denegués l'indult.

De fet, Gavaldà ja va entrar a la presó la setmana passada per complir la pena de set mesos imposada, que ara l'Audiència de Barcelona podria acceptar substituir per una condemna de treballs en benefici de la comunitat.

Al seu dia, el fiscal ja es va manifestar a favor que se suspengués l'entrada a la presó de Gavaldà i Pallerols per ser inferior a dos anys la seva condemna, però en contra del seu criteri l'Audiència de Barcelona va ordenar l'ingrés a presó dels dos processats, advertint-los que en cas contrari es decretaria la seva recerca i captura. En aquest ocasió, el ministeri públic recolza també la substitució de la pena de presó del dos condemnats, sempre que estigui satisfeta la responsabilitat civil imposada en la sentència 385.000 euros desviats per la trama que van ser pagats per UDC –i que hagin abonat les multes imposades.

Delinqüents primaris / La Fiscalia considera que en aquest cas concorren els pressupostos legals per aplicar la substitució, en tractar-se els condemnats de delinqüents primaris, i recalca que cal tenir en compte els «15 anys transcorreguts des que va finalitzar la seqüència delictiva que sustenta la condemna», informa Efe. Els membres de la trama del cas Pallerols, entre els quals figuren exalts càrrecs i militants d'Unió, van aconseguir in extremis el gener de 2013 un acord de conformitat amb la fiscalia, a les portes del judici, en el qual van acceptar que van desviar fons de la Unió Europea destinats a cursos de formació per a desocupats a través de les societats de l'empresari andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT