PUBLICITAT

Més especulació a l'avinguda

  • El tancament i l'obertura de negocis és una constant a la zona. El preu dels lloguers o la durada massa curta dels contractes, desencisen molts pretendents
G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La part alta de Vivand, amb les botigues Molines a l'esquerra. Foto: TONY LARA

Tot i que encara no s'ha presentat cap dada sobre l'obertura i el tancament de negocis a la zona per a vianants de Carlemany, des del comú d'Escaldes-Engordany, es reconeix que hi ha molta mobilitat. De fet, fa mesos que l'avinguda és un tancar i obrir de negocis constant, i ja hi ha locals que porten mesos tancats ja sigui perquè no troben llogater, ja sigui perquè potser no es volen llogar, o totes dues coses. És a dir, les condicions per llogar-los fan desistir els pretendents. Aquest és el cas de les conegudes botigues Molines, avui propietat del Bisbat d'Urgell, que alguns diuen que busquen comprador, mentre que altres asseguren que el contracte que s'hi proposa és per tan sols un any de durada. Un termini de temps ridícul per recuperar una mínima inversió, comptant les obres per adequar el local i l'estoc.

Però no són els únics locals que es troben en les mateixes condicions. Llogaters de més de trenta anys abandonen el territori cansats d'esperar obres de millora o en el seu defecte, de demanar una renovació de contracte per un temps més «assenyat» i a canvi, renovar els locals ells mateixos. Altres van marxar l'endemà de tancar l'avinguda al trànsit, perquè el lloguer que se'ls demanava ja era desaforat. De fet, s'especula que una cadena de menjar ràpid pagarà 38.000 euros al mes per instal·lar-se a Vivand.

Entre els últims tancaments de nous negocis, és notori el de la marca Ferrari que emigra perquè les expectatives que tenia posades en l'avinguda no estan a l'alçada del cost. Tot plegat, posa en entredit el futur de la iniciativa comunal que no és altre que dinamitzar el comerç i l'economia de la parròquia.

Més descontents

Mentre alguns marxen per instal·lar-se en un altre lloc menys onerós o més adaptat a la rotació i al volum del seu negoci, altres continuen protestant pel prejudici que els comporta el tancament de l'avinguda Carlemany al trànsit rodat. I és que una flor no fa estiu, ni dues primavera. Els més queixosos són els comerciants, hotelers i restauradors de la part alta de Vivand i del nucli històric d'Escaldes-Engordany, actualment tallat al trànsit per les obres de refecció del clavegueram i l'embelliment de la zona. Ahir el conseller Molné va recordar que ja eren inajornables –la corporació les ha estat ajornant durant dos anys a petició dels comerciants–, i va defensar que una vegada enllestides milloraran qualitativament la zona que a més, comptarà amb una actuació d'embelliment al pont de la Tosca. El comú també està iniciant converses amb els propietaris dels edificis del nucli antic perquè rehabilitin les façanes. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT