PUBLICITAT

Jornada de l'orgull gai el proper 21 de juny

  • Se celebraran diverses activitats esportives, culturals i d'oci
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carcellé amb alguns dels assistents a la presentació, aquest dimecres Foto: ANA / J.P.C.

El proper 21 de juny el Principat acollirà una jornada dedicada a «normalitzar i donar visibilitat a la realitat del col·lectiu LGTB del país». Així ho va explicar el responsable de comunicació de la iniciativa Gaymz, Rubén Carcellé, en la presentació de dijous al vespre. Carcellé va donar importància al fet que «tant la Constitució andorrana com la declaració dels Drets Humans recullen que totes les persones som iguals davant la llei, independentment de les seves condicions», i que per tant la idea de la jornada és «defensar aquests drets».

El Principat celebrarà la primera edició dels Gaymz tot just una setmana abans del Dia Internacional de l'Orgull Gai. Des de l'organització van explicar que, «malgrat encara es tracta d'un programa provisional, sí que tenim previst oferir activitats de tot tipus: esportives, culturals i d'oci». En aquest sentit, el responsable de comunicació de la iniciativa va reconèixer que «sincerament no sabem la resposta de públic que obtindrem», però sí que va voler recalcar que «no es tracta d'una jornada excloent, sinó tot el contrari». Segons el mateix Carcellé, «volem que sigui una festa lúdica i on tothom s'ho pugui passar bé, tant si ve sol com si ho fa en família». Pel que fa als organitzadors, Carcellé va explicar que «la idea sorgeix de la societat civil», i que «hi participen persones de diferents estaments, diferents professions i fins i tot diferents ideologies, però que totes creuen en la igualtat que pretenem divulgar». Així, des del departament de comunicació també van voler remarcar que «ens ha sorprès la resposta del públic i les empreses, perquè en general més del 90% dels qui hem demanat ajuda han manifestat una resposta molt positiva», va informar l'ANA.

Entre els col·laboradors que ja s'han adherit a la causa hi ha el Comú de la Massana o Caldea, entre d'altres.

Entre les propostes d'activitats que es podran trobar als Gaymz, destaquen «una cursa, una jornada de portes obertes a una hípica, una rua de vehicles clàssics o una sessió de cinema de temàtica LGTB».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT