PUBLICITAT

Raj Chetty guanya la tercera edició del Calvo Armengol

  • La recerca en mobilitat intergeneracional és el treball distingit pel jurat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El professor de la Universitat de Harvard, Raj Chetty Foto: EL PERIÒDIC

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella acollirà dimarts que ve el lliurament del 3r Premi Internacional Calvó Armengol al professor Raj Chetty. El professor Chetty ocupa la Càtedra d'Economia William Henry Bloomberg a la Harvard University i és codirector del Public Economics Program del National Bureau of Economic Research (NBER).

La recerca en mobilitat intergeneracional del professor Chetty analitza la mobilitat social als EUA dels infants provinents de famílies de nivell econòmic baix. El professor Chetty i els seus coautors troben que els resultats dels infants depenen de les característiques del lloc on viuen, i mostren una gran variació geogràfica.

El Premi Internacional Calvó Armengol va ser creat l'any 2008 pel Govern d'Andorra, la Fundació Crèdit Andorrà i la Barcelona GSE en memòria d'Antoni Calvó Armengol, professor de la UAB i de la Barcelona GSE, que va morir la tardor del 2007 amb 37 anys. El premi s'atorga cada dos anys a un economista o científic social menor de 40 anys que hagi contribuït al coneixement de l'estructura social i les implicacions que té sobre les interaccions econòmiques. Aquesta és la tercera edició. En la primera (2009) la guardonada va ser Esther Duflo i en la segona (2011) va ser Roland Fryer. El premi, que inclou una dotació en efectiu de 30.000 euros, reconeix els assoliments científics excepcionals dels guardonats.

El premiat serà el director científic d'un seminari de treball (workshop) de dos dies que comptarà amb la participació d'entre 15 i 20 investigadors joves de tot el món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT