PUBLICITAT

Córrer per deixar enrera la fam

  • Centenars d'escolars participen a la cursa per recaptar fons per a projectes solidaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cursa contra la fam a Sant Julià de Lòria. Foto: TONY LARA

Encara no eren les nou i mitja del matí els carrers d'Ordino eren testimonis d'una inusual activitat. Més de 400 nens i nens de l'escola andorrana anaven amunt i avall calentant de manera més o menys improvisada per preparar l'esforç que els esperava poc després. Tot un seguici de colors en què destacaven el blaugrana de les samarretes del Barça, el rosa llampant, que fa furor entre les joves corredores, el verd, el taronja... Tots, però, corrien amb un mateix escut, el del logo del dorsal de la Fundació Acció Contra la Fam, tal i com va explicar l'ANA.

L'escola andorrana va participar ahir en la dissetena edició de la Cursa contra la fam, impulsada per la Fundació Acció Contra la Fam. A Ordino, on s'organitzava aquesta prova per segona vegada, van córrer uns 450 alumnes d'entre 8 i 16 anys. La novetat era que els escolars de primera i segona ensenyança corrien junts en un circuit urbà de prop de 700 metres. Cada alumne havia aconseguit prèviament patrocinadors, en aquest cas familiars, que recompensaven cada volta feta al traçat amb una quantitat de diners. L'objectiu, doncs, era recórrer el circuit el màxim de vegades possible en una hora, per poder recaptar fons per a projectes solidaris.

Aquesta prova va despertar l'interès dels participants que sabien que el seu esforç tenia recompensa. Segons Rosa Maria Rechi, cap d'estudis de l'Escola Andorrana d'Ordino, «hem hagut de posar un límit de temps perquè hi ha alumnes que no volien aturar-se». El projecte és especialment interessant per a l'escola ja que entra dins de l'educació de valors i ciutadania. Rechi considera que «aquest projecte ens interessa especialment perquè els alumnes han de buscar-se els seus patrocinadors. Després hi ha tota la part esportiva pels carrers d'Ordino i finalment, ens visiten membres de la Fundació Acció Contra la Fam i ens expliquen com ha anat el projecte. D'aquesta manera els alumnes poden saber com s'han invertit els diners que han aconseguit amb el seu esforç».Acció Contra la Fam destinarà els fons recollits durant les curses per combatre la desnutrició infantil a Madagascar, una illa especialment tocada per la pobresa i la precarietat.

Els alumnes de l'escola andorrana de la Massana i Sant Julià de Lòria també van participar,ahir, en les curses contra la fam que s'han organitzat en aquestes parròquies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT