PUBLICITAT

El 33è Aplec de Corals omple els carrers d'Ordino

  • L'edició aplega uns 300 cantaires de tretze corals diferents del Principat i de les terres de la demarcació de Lleida
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un moment de l'espectacle de l'Esbart de les Valls del Nord amb motiu de la trobada de corals, ahir. Foto: TONY LARA

Uns 300 cantaires de tretze corals diferents es van aplegar ahir a Ordino, per tal de celebrar-hi el 33è Aplec Coral de la zona nord de les Terres de Lleida i d'Andorra. L'esdeveniment l'organitza la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC), cada any en una població diferent. Tot i això, els dos darrers anys, la trobada també es va realitzar a Andorra, concretament a Sant Julià de Lòria i a Andorra la Vella, amb motiu del 50è aniversari de la Coral Rocafort i l'Orfeó, respectivament.

Al llarg del dia, els diferents grups, vinguts tant del Principat com d'arreu de la demarcació de Lleida, van anar interpretant cançons per diferents punts del poble d'Ordino. A banda, també hi va haver una actuació de l'Esbart de les Valls del Nord, que va ser l'encarregat d'encetar els actes, segons va informar l'ANA.

Durant el matí, les diferents corals participants van realitzar una cercavila pels carrers d'Ordino, on van anar alternant les seves actuacions. S'hi va poder escoltar des del cant coral més tradicional fins al gòspel, tot plegat acompanyat en alguns trams per un grup de timbalers. A la tarda es va fer un concert de cant comú a l'auditori.

Des de la Coral Casamanya, que aquets any és l'amfitriona de l'aplec, es van mostrar molt satisfets de com s'havia desenvolupat la cercavila matinal. La seva tresorera, Lourdes López, va remarcar que a banda d'aquests 300 cantaires, cal sumar-hi «l'esbart, els acompanyats i el públic, i calculem que en total al llarg del dia poden passar fins a un miler de persones, tot i que no ho sabem, ja que al final dependrà de la resposta del públic». López va remarcar que «som vuit corals d'Andorra i quatre de fora». En aquest sentit, va explicar que «n'hi ha una de l'Espluga de Francolí, l'Espluguina, que no és de la demarcació, però que van demanar si podien venir de convidats, i se'ls ha convidat».

Durant el matí es va voler organitzar aquesta cercavila perquè «la idea és que la gent de fora pugui veure el poble».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT