PUBLICITAT

El PS acusa el Govern d'ignorar les normes de sòls contaminants

  • Gili demana l'estudi diagnòstic de la fuita d'hidrocarburs del dipòsit del Col·legi Sagrada Família
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gili intervé dirant una sessió del Consell General Foto: TONY LARA

La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Rosa Gili, ha entrat una demanda d'informació en la qual sol·licita al Govern que li faciliti una còpia de l'estudi diagnòstic conseqüent a la fuita d'hidrocarburs del dipòsit del Col·legi Sagrada Família.

En un comunicat, els socialdemòcrates recorden que el passat 9 d'abril es va fer públic al BOPA un edicte en què es comunicava l'adjudicació dels treballs de refibrat del dipòsit d'hidrocarburs del Col·legi Sagrada Família. En aquest sentit, assenyalen que quan hi ha un abocament d'hidrocarburs s'ha de fer un estudi de diagnosi de la situació inicial per tal de valorar si el terreny està o no contaminat i veure quines actuacions s'han de fer per restablir la situació. Segons les informacions consultades pels socialdemòcrates, tot apunta que «el Govern està incomplint la normativa ja que no està fent el diagnòstic de la situació però adjudica de forma urgent el refibrat del dipòsit». És per aquest motiu que Gili ha demanat la documentació.

Els socialdemòcrates indiquen que l'actuació de refibrat no és urgent ja que el dipòsit ja està buit, per tant ja no perd hidrocarbur i a més, si es vol actuar de forma correcta s'ha de comprovar que l'entorn del dipòsit no estigui contaminat. En conseqüència, aquesta comprovació de l'entorn «no es podrà fer si refibren ja que un cop refibrat no es pot actuar sobre l'entorn». Davant d'aquesta situació, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata manifesta «la seva preocupació davant de la possibilitat que el Govern estigui fent cas omís de la normativa de sòls contaminants amb les afectacions que això pot tenir en la conservació del medi ambient». D'altra banda, Gili també lamenta que s'hagi fet l'adjudicació a l'abril quan les informacions apunten que s'hi està treballant des del mes de gener. A més, els socialdemòcrates qüestionen que el Govern hagi optat per una adjudicació directa, «el que significa que únicament ha existit una demanda de preus a unes empreses determinades».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT