PUBLICITAT

El cine, el teatre i el transport públic tindran un IGI del 2,5%

  • Caldea i Naturlàndia també entren dins el reduït, com volia el PS
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rios, durant una roda de premsa recent. Foto: EL PERIÒDIC

La comissió legislativa de Finances i Pressupost, reunida ahir a la tarda, va aprovar donar suport a la proposta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata d'aplicar un IGI reduït al transport públic, a les activitats culturals privades, a Caldea i a Naturlàndia. Després que fos rebutjada en el debat de l'IGI dins el pressupost, Demòcrates per Andorra ha canviat la seva postura en el marc del Projecte de llei de modificació de la Llei de l'IGI que el Govern va entrar sobretot per sol·lucionar la problemàtica de l'impost amb els bancs.

El president del grup socialdemòcrata, David Rios, va mostrar-se ahir molt satisfet amb la postura del grup taronja, després d'una llarga llista recent d'esmenes rebutjades presentades en d'altres lleis per part del seu grup parlamentari. Rios va assegurar que el text queda millorat amb la transacció de diversos articles. Així, l'IGI reduït al 2,5% s'aplicarà al transport per cable, seguint la reivindicació de les estacions d'esquí; al transport públic; a les entrades de cinema, teatre i d'altres espectacles organitzats per empres privades; i a les entrades de Caldea i de Naturlàndia. Finalment, ahir també es va decidir en el si de la comissió que la compravenda d'art i antiguitats quedi també a aquest percentatge del 2,5%, i no a l'1% que proposava el Govern al seu projecte de llei. Segons va manifestar la consellera general de demòcrates, Meritxell Mateu, «hem considerat que la rebaixa al 2,5% ja és substancial, ja que l'1% s'ha de reservar a productes de primera necessitat». Mateu també va justificar la resta de rebaixes al 2,5% proposades pel PS perquè ho consideren «coherent».

Bitllets de transport més barats / En relació al transport públic, Rios va manifestar que servirà com a mesura per «fomentar el seu ús» i que confien que un cop s'implanti «es rebaixin les tarifes o almenys es mantinguin durant molt de temps les actuals».

D'altra banda, i tot i que demòcrates es va mostrar partidari de donar suport als socialdemòcrates en tot el que fa referència a l'art, oci i transport públic, va desestimar la seva proposta d'IGI per al sector bancari, i es va decantar per la del Govern: només es podran deduir el 10% del repercutit.

El projecte de llei es tancarà dijous i es votarà al juny. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT