PUBLICITAT

Sant Julià insta el síndic a crear la taula nacional

  • Se sol·licita que faci arribar la missiva als grups parlamentaris
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La presentació de l'acord entre el Govern i els comuns Foto: TONY LARA

el Comú de Sant Julià va fer arribar ahir la carta adreçada al síndic, Vicenç Mateu, per demanar la creació d'una taula nacional per abordar la modificació de la Llei de competències i la de transferències tal com van acordar en la darrera sessió de consell de comú. El document insta a formar aquesta taula amb la participació del Consell General, el Govern i els comuns, amb la representació proporcional dels membres dels partits de les minories comunals. Per això, segons van indicar des del comú lauredià, se sol·licita al síndic que faci arribar la missiva als grups parlamentaris i que emprengui «les accions que consideri escaients» per implementar aquesta taula nacional. La carta va estar lliurada ahir al matí i encara que no s'estableix termini de resposta, si que s'espera alguna contesta del Síndic en tant que destinatari de la demanda.

Des del Consell General van confirmar a l'ANA la recepció de la carta i van indicar que entre aquest dijous i divendres es remetrà als presidents dels grups parlamentaris. A més, el mateix síndic podria tractar la demanda del Comú de Sant Julià en la propera Junta de Presidents del mes de juny, segons van assenyalar.

Poca predisposició / Tanmateix, alguns dels comuns han expressat el seu respecte per la decisió de la corporació laurediana però s'han mostrat poc disposats a donar suport a la iniciativa. El cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, per exemple, ha assenyalat que han signat un acord institucional i, per tant, s'hi cenyiran. Tant la capital, com Escaldes i Encamp consideren que la demanda és «legítima» però, el cònsol menor encampadà, Jordi Torres, ha indicat que més aviat correspondria a una segona fase de treball o que si es fes de manera immediata, seria un plantejament diferent del que es fa a l'acord.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT