PUBLICITAT

Ordino escolta l'opinió dels nens

  • El Comú accepta la prohibició de l'accés motoritzat al Camí de Santa Bàrbara
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Els alumnes del Consell d'infants d'Ordino, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Els alumnes de l'escola andorrana i francesa que participen al Consell d'Infants d'Ordino van ser informats ahir de l'aprovació de la prohibició de l'accés motoritzat per aquesta via excepte per als serveis i veïns, tal com demanaven en el si del Consell. Com va manifestar la consellera d'Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, «és interessant tenir la seva opinió sobre el seu propi dia a dia», segons va infromar l'ANA.

El darrer Consell d'Infants d'aquest curs a Ordino va comptar amb la presentació per part dels alumnes de l'escola andorrana dels nius de fusta que han fet per als ocells i que s'instal·laran al Camí de Santa Bàrbara. La millora d'aquesta via era una de les principals demandes dels infants aquest any. Volien «més arbres, més bancs i caixes per als ocells», com va recordar l'alumne de l'escola francesa Domènec Torre.

De moment, els estudiants de l'escola andorrana han realitzat aquests nius de fusta i properament ho faran els de l'escola francesa. Conjuntament amb els banders els ubicaran al Camí de Santa Bàrbara «perquè els ocells puguin fer els seus nius i els grans depredadors no els puguin fer mal», va indicar l'alumne de l'escola andorrana Bernat Picanyol.

La consellera d'Educació, Cultura i Joventut va explicar que a banda de la ubicació dels nius també s'han encarregat arbres i bancs per embellir el Camí, donant així resposta a les demandes dels nens. A més, s'ha aprovat el tancament al trànsit pel camí excepte per als veïns i els serveis i estan esperant la senyalització per aplicar-ho.

Els infants van destacar la possibilitat de «decidir algunes coses per al poble», com va apuntar Bernat Picanyol. Per exemple, l'any passat el Consell d'Infants es va centrar en la presència d'excrements de gos al carrer i s'ha ampliat la campanya iniciada pels nens a Ordino a totes les parròquies. «Per ells és una satisfacció», va reconèixer Riba.

La celebració d'aquests consells permet «el diàleg directe amb els infants de la parròquia i tenir en compte les seves demandes», va indicat la consellera. Un altre exemple és la demanda reiterada de disposar d'un camp de futbol, en el qual s'està treballant i «esperem que a finals de juny estigui definitivament acabat», va dir Gemma Riba.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT