PUBLICITAT

Escaldes està incomplint l'article 36 de la Llei d'agents de Circulació

  • La corporació no gestiona l'assegurança per invalidesa o malaltia
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marín escolta el discurs de Vendrell, ahir durant la sessió de Consell de Comú Foto: TONY LARA

Arran d'una pregunta formulada pel sindicat de treballadors d'Escaldes, la qual va fer pública ahir la minoria en Consell de Comú, s'ha destapat l'incompliment d'un article de la Llei d'agents de Circulació del 2005 per part de la corporació escaldenca. Concretament, l'article 36, que exposa que és responsabilitat del comú la contractació de pòlisses d'assegurances per invalidesa i malaltia professional. La cònsol, Trini Marín, va reconèixer aquesta situació i va assegurar que estan treballant per treure properament «un edicte» i contractar una assegurança.

Segons va assegurar la consellera de la minoria, Cèlia Vendrell, tota la problemàtica s'ha originat arran del «problema de salut» d'un agent. Partint d'aquí, s'ha descobert que no tenen aquesta assegurança complementària. «Demanem que es respecti la llei», va demanar la consellera.

Marín va justificar aquesta situació perquè, quan va entrar en vigor la legislació, la majoria dels agents tenien contractada de manera privada aquesta assegurança. En cap cas es tracta «d'un descuit», va puntualitzar. A més a més, va exposar que la llei deixa clar que, tot i que és la corporació qui ha de gestionar aquest complement, pot optar per assumir la totalitat del cost o per descomptar-ho de les nòmines dels agents.

En aquest sentit, Marín va exposar que si finalment s'opta per la primera opció, suposaria un greuge comparatiu amb la resta de treballadors comunals, als quals aquest any se'ls ha suprimit l'assegurança del complement de salut. Així, i tot i que encara s'està estudiant la fórmula, tot apunta que, un cop es tregui l'edicte i es liciti, s'optarà per descomptar-ho dels salaris.

Més ingressos pels aparcaments / Prèviament a aquesta polèmica entre majoria i minoria, ahir es va aprovar la liquidació del pressupost corresponent al primer trimestre del 2014. En aquest punt, tots els consellers van coincidir en destacar l'important increment dels ingressos derivats dels aparcaments comunals de la parròquia. Concretament, són 62.000 euros més, xifra important tenint en compte que no s'han apujat preus i que la Setmana Santa del 2014 ha caigut fora del tercer trimestre. «Demostra que hi ha més rotació i per tant un cert repunt de l'activitat comercial», va assegurar la consellera de Finances, Núria Barquín. Aquests ingressos de més han contribuït a tancar el trimestre amb un superàvit de vora els 364.000 euros, amb el 20% dels ingressos liquidats, i el 18% de les despeses. També s'ha aconseguit reduir l'endeutament en 670.000 euros, situant-lo en els 28,7 milions i al 72% del sostre màxim legal d'endeutament.

Dins aquest 18% de despeses liquidades, Barquín va subratllar els 600.000 euros destinats canviar la maquinària dels aparcaments comunals. De moment ja s'ha fet la transició en quatre aparcaments, amb l'objectiu de finalitzar tot el procés a principis del mes de juliol, va informar la consellera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT