PUBLICITAT

L'Adsaps rep 6.000 euros de BPA per als vols dels infants

  • L'Associació fa una crida perquè falten dues famílies en el projecte
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carme Garcia, i la presidenta de l'Adsaps, Lluïsa Hurtado, ahir Foto: ÀLEX LARA

La Fundació BPA va anunciar ahir que tornarà a donar suport al projecte Vacances en pau de l'Associació d'amics solidaris amb el poble sahrauí (Adsaps). L'entitat va indicar que es farà càrrec del cost dels bitllets d'avió de la dotzena d'infants que vindran aquest estiu al Principat, uns 6.000 euros. De la seva banda, des de l'Adsaps van aprofitar per fer una crida a les famílies andorranes que vulguin acollir un nen sahrauí durant els dos mesos d'estiu. Segons va explicat la presidenta de l'associació, Lluïsa Hurtado, en aquests moments manquen dues famílies que es puguin fer càrrec de dos nens de deu anys i vulguin viure l'experiència.

Per segon any consecutiu, la Fundació BPA col·labora amb el projecte Vacances en pau. Com va explicar la gerent de la Fundació, Carme Garcia, l'objectiu és donar suport als infants «més vulnerables» i col·laborar amb les famílies del país perquè puguin «retrobar» els infants que acullen any rere any, informa l'ANA.

I és que com va exposar Hurtado, dels 12 nens que vénen aquest estiu, nou són repetidors i tres d'ells és el cinquè any que participen en el projecte. «Quants més nens surten més nens aprenen a culturitzar-se» i tenen accés a educació, coneixements d'altres cultures i proves mèdiques, ca assenyalar. «Veuen que tenen altres possibilitats i que han de lluitar per poder sortir de la seva situació», va afegir.

L'associació va aprofitar la roda de premsa per fer una crida per demanar famílies d'acollida. Hurtado va admetre que en els últims anys ha minvat el nombre de famílies i encara que aquest any n'hi havia quatre de noves, per problemes personals algunes d'elles no es poden fer càrrec de l'infant sahrauí assignat. Així, hores d'ara falten dues famílies que participin en el projecte. «És una experiència que s'ha de viure», va manifestar la presidenta de l'associació i mare d'acollida.

Hurtado hva recordar que als camps de refugiats del Sàhara els nens han de suportar temperatures de 50 graus i quan vénen a la Península es produeix un intercanvi cultural i de valors entre els infants sahrauís i els de cada país. A més, tenen accés a visites mèdiques que al desert no poden passar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT