PUBLICITAT

Finestra única per a tots els negocis

  • Inversors, petita i mitjana empresa, emprenedors en innovació i recerca, més acompanyats que mai
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Pantebre, Alcobé i Missé en la presentació de la nova finestra única de la planta baixa de l'edifici del Govern, ahir Foto: sfg

El ministre d'Economia, Jordi Alcobé, va presentar ahir una nova finestra única per assessorar empresaris, emprenedors i inversors estrangers. Una vella reivindicació de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) que lamentava la poca visibilitat de la iniciativa Actua encarregada de propulsar la inversió estrangera i la tant anhelada diversificació econòmica, així com la dispersió dels serveis d'acompanyament a l'empresariat. I és que les oficines de suport a l'inversor i emprenedor com ara Actua i ADI o el servei d'atenció a la petita empresa (SAPE), estaven situades en diferents edificis administratius. Des d'ahir l'Actua Corner congrega tots els serveis de suport que ofereix Actua als inversors estrangers i als projectes d'innovació i recerca, però també els serveis que ofereix l'ADI a l'emprenedor i el SAPE a la petita i mitjana empresa. De fet, Alcobé va resumir que l'objectiu de l'Actua Corner «és apropar la iniciativa Actua al ciutadà, oferint informació i servei als empresaris». De fet, aquest nou punt únic d'informació i acompanyament tindrà la virtut de no dispersar la persona que busca informació cosa que havia detectat la CCIS, i que ahir també va reconèixer el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, argumentant que el que ha portat el Govern a buscar un punt més cèntric que l'anterior oficina ubicada al segon pis de l'edifici administratiu del Prat del Rull, «ha estat la dificultat que suposava per a molts empresaris ubicar-la amb facilitat».

No obstant això, les antigues dependències d'Actua han acollit 1.100 consultes presencials, un nombre molt inferior a les registrades per la SAPE – 5.500 tot i que en un termini de temps més dilatat– ubicada a la planta baixa de l'edifici del Govern al Prat de la Creu. Tot plegat, ha dut el Govern a concentrar totes les forces en aquest punt per donar més visibilitat a Actua, però sobretot un millor servei a l'empresari local i a l'inversor estranger. El president de la CCIS, Marc Pantebre va destacar la importància de «l'extraordinària sinergia entre la iniciativa Actua i la CCIS», a la qual cosa Missé va afegir que «el fet de continuar vinculats amb la CCIS és primordial per poder garantir la connexió amb el sector privat». I és que tal com va afegir Missé, els inversors estrangers «necessiten prendre contacte amb l'entramat empresarial andorrà a l'hora de buscar col·laboradors, compartir part de les inversions o avançar a nivell pràctic en matèries com la recerca de locals comercials entre d'altres sinergies».

L'Actua Corner s'erigeix com el racó d'informació més complet per donar servei a qualsevol perfil d'empresari, des de l'emprenedor que pot plantejar consultes sobre el funcionament del negoci fins als empresaris que volen informació sobre processos d'inversió estrangera, constitució de societats, programes d'ajuda a les empreses o vivers d'innovació i recerca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT